Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Opinió
0 Comentaris Imprimir +A -A
Opinió.
05/01/2010
CONSPIRACIÓ CONTRA LA LLIBERTAT
"Hi ha un bon grapat que els interessa mantenir el periodisme com a una professió de segona"
Sandra Varas
La notícia va viatjar ràpidament cap a Londres i al sentir-la no donava crèdit. Dos periodistes condemnats per fer la seva feina. Per informar. El jutge argumenta que la protecció constitucional al dret a la informació es refereix a la Tv, la ràdio o la premsa escrita, però no a Internet. Segons el seu parer, aquest no és un mitjà de comunicació social….En sentit estricte, diu. Afegeix, que cal matisar, per tant, el grau de protecció.

Alguna cosa no encaixa aquí. Les universitats imparteixen classes de periodisme digital. Hi ha màsters sobre aquesta matèria. En definitiva, estem forçats a saber utilitzar aquest nou mitjà si volem seguir treballant com a periodistes en aquest món modern. Però el sistema, ves per on, no ens protegeix quan ho fem. A Internet, la llei ens abandona i així s’abandona també, la defensa constitucional al dret a la informació. De nou.

Des de la llunyania que dóna la distància no puc amagar la perplexitat d’allò que veig. Un Millet al carrer després d’enganyar als ciutadans i dos periodistes a la presó per informar de la veritat. Condemnats a un any i nou mesos de presó. Ens hem tornat bojos? Aquest fet és, si més no, preocupant, alarmant i perillós. Senyors i senyores, quina gran irresponsabilitat.

Hi ha un bon grapat que els interessa mantenir el periodisme com a una professió de segona. Mantenint la precarietat laboral i un pobre reconeixement social. Però ara, van i l’amenacen… A Londres diuen molt això de “don´t take anything for granted”. Hi ha mil maneres de fer desaparèixer la llibertat d’expressió, parcial o totalment. Estiguem alerta. Estigueu alerta sindicats. Pel bé de la democràcia i dels valors que em aconseguit al llarg dels anys.
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
0 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida