Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Societat
0 Comentaris Imprimir +A -A
04/06/2010
14:26
04/06/2010
Neix el portal que agrupa els catalans al twitter
S'analitzen els temes més debatuts i es fa un rànquing dels usuaris més populars
El portal Twit.cat ha nascut amb l'objectiu d'agrupar tots els usuaris que s'expressen en català a la xarxa social de microblocs Twitter. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya i a l'estat espanyol que consisteix en agrupar en temps real els “tweets” o piulades que els internautes catalans hi publiquen. A més, el web analitza cada dia quins són els temes més debatuts i disposa de rànquings dels usuaris més populars. Amb poc més de tres dies de funcionament ja s'hi han inscrit gairebé 1.300 persones i entitats. Segons ha afirmat un dels seus impulsors, Bernat Gimeno, tot un èxit per una eina que suposarà un “pas més per construir la Internet en català”.

“Al Facebook sí que podem trobar més o menys grups d'usuaris que s'agrupin segons criteris geogràfics però a Twitter això encara no existía”, ha explicat el director de comunicació del portal, Bernat Gimeno.
Twit.cat –que ve de la catalanització de la paraula “tweet”- va començar aquest dimarts seguint l'activitat de 600 piuladors catalans que l'empresa va seleccionar inicialment. A partir d'aquí els usuaris han anat sol•licitant adherir-s'hi. Ho pot fer tothom. L'únic requisit és publicar a Twitter en català i piular amb civisme i respecte.

El nivell de resposta ha estat molt positiu perquè, amb menys d'una setmana, el portal ja compta amb 1.300 membres. Cada dia es fa un rànquing de quins són els més populars. En argot Twitter, són els que compten amb més “retweets”, l'acció de compartir una entrada a la xarxa social feta per un altre usuari. A Twitter, quant més et mencionen, més popular ets.


Sense títol
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
0 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida