Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Política
0 Comentaris Imprimir +A -A
19/07/2010
13:57
19/07/2010
Oriol Pujol es declara independentista
El portaveu de CiU, però, matisa que CiU no farà bandera de la via sobiranista
El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, s'ha declarat independentista des del punt de vista personal, tot i que ha precisat que aquesta no és la principal reivindicació de Convergència. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pujol ha deixat clar que és la seva opció personal i que dins del seu partit hi ha "un tarannà àmpliament dintre de Convergència". Tot i així, ha afegit, "la gent sap que d'això no en fem la nostra bandera ni la nostra proclama immediata pel país". El portaveu de la federació nacionalista al Parlament ha respost així a les exigències de PSC i ERC perquè es pronunciés sobre aquesta qüestió. "On ens trobaran segur és evitant un Tripartit 3", ha afegit.

Mas aposta per obrir vies que apostin per l'autodeterminació de Catalunya

El president de CiU, Artur Mas, ha anunciat avui que la seva formació apostarà per respondre a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut a través de vies que permetin que Catalunya "pugui decidir el seu futur i avançar cap a l'autodeterminació". En aquest sentit el líder de la formació ha assegurat que aquesta és la fórmula que CiU està començant a adoptar a Catalunya després de la sentència, i ha afegit que, en opinió seva, la primera "etapa" del procés ha de ser posar en marxa un sistema semblant al del concert econòmic basc pel qual la comunitat pugui gestionar els seus propis recursos.

"Estem davant d'una paret, s'han tapiat les portes i no hi ha finestres. Avançar cap a l'autodeterminació és una via que nosaltres no havíem posat sobre la taula i ara és una possibilitat", ha explicat. Segons ha indicat, aquest "dret a decidir" per a CiU "no té límit" i "pot arribar tan lluny com la societat catalana decideixi". "Que Catalunya decideixi -ha insistit-. Cal veure una via de concert o conveni per gestionar-ne els recursos com primera escala, que arribarà on la societat catalana aspiri".
Sense títol
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
0 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida