Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 27 de Març de 2015
Societat
27/11/2010
13:29
27/11/2010
L'Ajuntament demana a la Sagrada Família actualitzar la seva llicència d'obres 120 anys després
El regidor del districte admet que no saben “com pot de ser de complex el que s'està fent” a la basílica
L'Ajuntament de Barcelona creu que el Patronat de la Sagrada Família hauria d'obtenir una nova llicència d'obres 120 anys després, per conèixer de primera mà la construcció a la basílica i col•laborar més estretament en la nova etapa oberta després de la seva dedicació al culte, segons ha defensat el regidor del Districte de l'Eixample, Ramon Nicolau.

En una entrevista d'Europa Press, ha constatat que el Consistori desconeix l'edifici dissenyat per Antoni Gaudí, ja que només disposa d'una llicència que "no tracta de les tècniques constructives actuals" concedida el 1890 pel municipi de Sant Martí de Provençals, més tard annexionat a Barcelona.

"Si coneguéssim la construcció, la tractaríem com a qualsevol obra de la ciutat; en aquest cas és excepcional i en tenim menys coneixement que de qualsevol altra", ha admès Nicolau, qui no qüestiona que la basílica s'està construint amb qualitat.

Segons el regidor, l'Ajuntament només coneix les tasques per la premsa i pel que es veu des del carrer, però no 'in situ'. "No sabem com pot de ser de complex el que s'està fent, però si el coneguéssim ens ajudaria a col•laborar més estretament", ha resumit.

Acosten posicions


Després de 128 anys de distanciament entre Ajuntament i Sagrada Família, van escenificar un primer acostament la setmana posterior a la dedicació que va oficiar Benet XVI el 7 de novembre amb una trobada al temple entre l'alcalde, Jordi Hereu, el president del Patronat, Joan Rigol, i l'arquitecte director, Jordi Bonet.

Tot i això, la llicència no és la preocupació més immediata després de 120 anys de tramitar-se la primera, com tampoc les futures expropiacions de finques per acabar la basílica. Les prioritats municipals són la gestió dels autobusos turístics, de les cues a les voreres i la prevenció dels furts als turistes i fidels que esperen per visitar-la.
Sense títol
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Enquesta
Què et sembla que la final de Copa del Rei es jugui al Camp Nou?
Què et sembla que la final de Copa del Rei es jugui al Camp Nou?
28 %
13 %
59 %
463 vots
JosepPagesCARDEDEU: Com mes gran es el Camp de Futbol , mo...
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida