Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Economia
1 Comentari Imprimir +A -A
14/09/2011
17:03
14/09/2011
Fitch rebaixa un esglaó la qualificació de Catalunya
La Generalitat ho atribueix al context internacionali el PSC dóna la culpa a Mas-Colell
L'agència de qualificació creditícia Fitch Ratings ha rebaixat l''avaluació' Catalunya en un esglaó, d''A' a 'A-', com ha fet amb el País Valencià, Andalusia i Canàries, davant del "fort deteriorament fiscal" registrat els últims anys i que ha provocat un gran increment en els seus nivells de deute i a la perspectiva "negativa". En un comunicat, Fitch recalca que, tot i que és conscient que les regions adoptaran totes les mesures possibles per frenar la despesa, una "encara feble" recuperació econòmica limitaria el creixement dels ingressos fiscals.

“Fitch és de l’opinió que encara és necessari que les regions adoptin esforços considerables, particularment en l’àrea del control de costos, per assegurar que es respectin els límits establerts”, afegeix.

L’agència espera que la majoria de les autonomies aconsegueixin com a mínim un punt d’equilibri en el balanç el 2013 i considera que a aquest escenari base hauria d’arribar-s’hi sobretot perquè recentment s’ha enfocat de manera significativa el control de la despesa de les comunitats.

La Generalitat ho atribueix al context internacional


La Generalitat ha considerat que la rebaixa “és fruit, entre d’altres factors, del context internacional, amb un marc de baixades generalitzades per part de les agències de qualificació, han explicat fonts de la Conselleria d’Economia i Coneixement.

En aquest sentit han reivindicat les polítiques d’austeritat aplicades pel Govern: “Ens mantenim –en les polítiques preses– i continuem fent els deures, aplicant l’austeritat com hem fet des del principi”.

Bustos i Ros culpen Mas-Colell

Els alcaldes socialistes de Sabadell, Manuel Bustos, i el de Lleida, Àngel Ros, han culpat el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, de la rebaixa.

Bustos ha assegurat que és responsabilitat “de les declaracions del conseller d’Economia quan parla del dèficit i el deute com n’ha parlat” i ha recordat que Mas-Colell va afirmar que segurament una Catalunya independent tindria una situació diferent.

En aquest sentit, Ros ha assenyala que el sector agrari i ramader té molt clar que no ha de parlar de com els ha afectat una pedrada que ha caigut si volen demanar un crèdit: “Si els dius això als banquers difícilment et donaran crèdit”.
L'agència de qualificació creditícia Fitch
(1 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Francesc
14/09/2011 19:51
Si fos jo un inversor, una colonia esquilmada que no pot sostenir ni els serveis més bàsics per haver de fer front a les exigències impositives de la metrópoli, tampoc em mereixeria cap confiança.
1 Comentari Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida