Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Política
2 Comentaris Imprimir +A -A
26/10/2011
21:02
26/10/2011
L'oposició titlla "d'electoralista" que no es presenti el pressupost
La manca de polítiques per combatre l'atur és una altra de les crítiques que ha rebut el conseller d'Economia
La compareixença al Parlament del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, no ha fet variar la impressió dels grups de l'oposició sobre la demora en la presentació del pressupost per al 2012.

PSC, PPC i ICV-EUiA atribueixen a criteris "electoralistes" el fet que encara no s'hagin pogut començar a debatre els comptes de la Generalitat per a l'any vinent. Els diputats han citat els casos d'Andalusia -on ja s'han aprovat- i del País Valencià o Galícia -on els pressupostos han passat el debat de totalitat-, per afirmar que els motius del conseller no són suficients.

Martínez-Sampere (PSC): "Està supeditat a l'estratègia electoral"

La diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere ha recordat que la diferència principal entre els anteriors governs i aquest a l'hora de presentar els pressupostos és que l'actual té "una resolució aprovada per majoria al Parlament que l'obligava". Ha assegurat que Mas-Colell no presenta els pressupostos de la Generalitat de Catalunya “perquè està supeditat a l'estratègia electoral de Duran i Lleida".

La diputada socialista ha evitat referir-se a les dades de la balança fiscal que ha avançat el conseller ja que el PSC espera que el mateix Mas-Colell demani comparèixer per parlar d'aquest tema quan els diputats puguin tenir aquests documents.

El PPC creu que no hi ha arguments per incomplir una llei

El PPC també ha insistit en l'incompliment del conseller. "Ni l'argument electoral ni la petició de convocatòria d'un consell de política fiscal i financera poden ser un argument per incomplir la llei", ha comentat el diputat José Coto.

Boada (ICV): "Ens podrien haver estalviat la compareixença"

De la seva banda, el diputat d'ICV-EUiA Joan Boada ha dit que es podrien haver "estalviat" la compareixença del conseller. "Podria haver dit que el Govern de Ciu no presenta els pressupostos perquè hi ha eleccions i ja està", ha opinat.

El diputat ecosocialista ha apuntat, a més, que la lluita contra l'atur ha de ser "clau" i ha lamentat no veure "actuacions clares i contundents per crear llocs de treball" per part del Govern.

De los Rios (ERC): "Al desembre continuaran sent incerteses"

Pel que fa a ERC, el diputat Sergi de los Ríos ha recordat que el seu grup va votar favorablement a la moció que instava el Govern a presentar els pressupostos dintre del límit legal, per trencar "incerteses".

Precisament Mas-Colell ha parlat d'altres incerteses que fan endarrerir la presentació dels comptes, com els diners de l'Estat pendents de cobrament, saber què passa amb el fons de competitivitat o amb l'impost de patrimoni o la probable convocatòria del concert de política fiscal i financera. Incerteses que, segons De los Ríos, "al desembre continuaran sent incerteses".

Cañas (C's): "No sé res més del que ja sabia abans de venir

Per últim, el diputat de Ciutadans Jordi Cañas ha afirmat haver acabat d'escoltar la compareixença de Mas-Colell sense saber "res més del que ja sabia abans de venir". En referència als pressupostos, Cañas ha destacat que la convocatòria d'eleccions generals "no hauria d'influir el més mínim" en l'activitat corrent del Parlament i ha considerat la "incertesa més gran" el fet que el Govern no presenti els pressupostos.
Martínez-Sempere i Collboni
(2 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Guillem de Varòic
27/10/2011 10:38
El tripartit al Govern fou una gran desgràcia, a la oposició ho continua sent.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
27/10/2011 10:37
Bé, nomes queda fer el que en diuen per Madrid, allo de ajo y agua......, que aqui en la epoca del tripartit, ja es va fer.
2 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida