Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Opinió
6 Comentaris Imprimir +A -A
Opinió.
21/11/2011
RAJOY I, EL PACIENT
"Els catalans tindrem veu i vot a Madrid, però serà una representació d’allò més estèril. Pinten bastos per les aspiracions d’autogovern"
Marc Perelló
A poc a poc i amb bona lletra. Així és com el gallec Mariano Rajoy ha aconseguit ser el nou president d’Espanya. Les seves armes: la paciència, l’ambigüitat, i l’apel•lació al nacionalisme espanyol de soca-rel. Un barreja que fermenta des de fa anys, i que més d’un ja avisa que tindrà un gust molt agre, sobretot pels catalans i bascos.

A casa nostra és on menys puja el Partit Popular, i on més baixa el PSOE. Contra tot pronòstic, ERC manté els seus resultats, i CiU puja com l’escuma. Ni les retallades de la Generalitat ni les relliscades de Duran en campanya han frenat l’ascens de la federació que, per primera vegada, guanya unes eleccions generals a Catalunya.

El catalanisme guanya però queda diluït en una cambra baixa espanyolista. Els catalans tindrem veu i vot a Madrid, però serà una representació d’allò més estèril. Pinten bastos per les aspiracions d’autogovern. Debats com el dret a decidir, el pacte fiscal i la transició nacional, corren el risc de quedar-se en un no-res. El canvi ha estat a Espanya, però les conseqüències les viurem aquí.

Rajoy ja s’ha postulat per esdevenir el Bismarck patri i anul•lar l’estat de les autonomies. L’expressió “Estat espanyol” es guardarà al calaix de sastre i la marca Espanya lluirà com mai. D’ara en endavant, molt possiblement la política catalana hagi de considerar, més que mai, l’actuació unilateral.
(6 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
22/11/2011 12:24
Encara que hagués guanyat un altre partit, els catalans tampoc tindríem veu. Ens esperen uns anys on qui mani no serem nosaltres sinó la senyora Merkel o la UE. Jo no ho veig ni gris, ni negre... Tot ha estat culpa nostre per donar el poder a uns certs individus ineptes... Ara ja no podem ni resar perquè es resolgui tot, només abaixar el cap i obeir.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Carme
21/11/2011 23:13
Clar i concís com sempre! Si Espanya no vol escoltar, no quedarà cap més remei que ser unilaterals. Si és que ells ens fan ser independentistes!
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
21/11/2011 21:17
Xicot, no t'equivoquis. En Rajoy no te prous collons per tocar els idems als bascs. A nosltgres sí, però.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
21/11/2011 14:41
L'únic interrogant ara mateix és saber què farà CiU en ser tombat el pacte fiscal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Amira
21/11/2011 13:04
Què gris ho pintes tot... Jo ho veia tot negre! :D
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
21/11/2011 12:25
Enhorabona per l'article! Ja podem anar amb els ulls ben oberts...
6 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida