Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Política
2 Comentaris Imprimir +A -A
10/02/2012
14:35
10/02/2012
Arriba la nova reforma laboral
La mesura redueix indemnitzacions per acomiadament, augmenta les ajudes a les pime i permet cobrar temporalment sou i part de les ajudes per atur
El govern ha presentat la seva reforma laboral. En primer lloc s’establirà un “contracte indefinit per emprenedors”. La seva activació suposarà una deducció de 3.000 per al primer treballador de menys de 30 anys contractat. Aquest contracte serà vàlid per a empreses de menys de 50 treballadors, “el gruix de l’economia” segons ha destacat la vicepresidenta estatal, Sora Sáenz de Santamaria. A més, el nou contractat podrà cobrar part de l'ajuda per trobar-se a l'atur, malgrat tenir contracte. Aquesta mesura estalviarà diners al contractat i vol parar l'augment de l'atur a l'Estat.

Les indemnitzacions, en cas d'acomiadament improcedent, passaran de ser de 33 dies per any treballat enlloc dels 45 actuals. En el cas dels directius de bancs i caixes seran més baixes i, si l’acomiadat ha sigut expedientat, no tindrà dret a cap compensació. Els criteris sobre un acomiadament objectiu patiran variacions. Així, en cas de "pèrdues fortes" durant tres trimestres seguits una empresa podrà acomiadar un treballador en aquestes condicions.

Contra la temporalitat

la ministra Fátima Bañez ha remarcat que l'executiu espanyol vol reduir la temporalitat del mercat laboral. Per fer-hi front es prohibirà que es puguin encadenar contractes temporals durant més d'un any. Bañez ha indicat que la rigidesa del marc laboral estatal és causa de la seva poca competitivitat i l'alt índex d'atur. Les empreses han de recòrrer a l'acomiadament perquè no tenen recursos per adaptar-se a les circumstàncies", ha lamentat.

L’executiu popular també vol que la formació professional es mantingui “durant tota la vida laboral” i ha advertit que perseguirà el frau, l’absentisme i l’economia submergida.

Una llei de consens


La vicepresidenta primera del Govern ha revelat que el Govern té la intenció de tramitar la reforma laboral com a projecte de Llei per aconseguir "el màxim consens possible", tot i que el Consell de Ministres l'ha aprovat en forma de Reial Decret Llei, després que no hi hagués acord entre patronal i sindicats.

A més, la ministra d'Ocupació i Seguretat Social ha assegurat que convocarà els agents socials al ministeri dilluns per presentar-los la reforma laboral avui aprovada.
Soraya Sáenz de Santamaria
(2 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Roser F
10/02/2012 19:51
Quina democràcia! Aprovada per Reial Decret de llei, n'estic tipa!
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Rosa
10/02/2012 16:24
Es queda curta!
2 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida