Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 27 de Març de 2015
Política
02/02/2012
13:25
02/02/2012
El Parlament Europeu avala el concert econòmic
El "federalisme fiscal" implica una "major eficiència econòmica" i "podria ser un instrument útil per responsabilitzar els governs regionals", segons el text aprovat
El ple del Parlament Europeu ha votat avui a favor del concert econòmic. Eurodiputats catalans, bascos, escocesos i flamencs han aconseguit l'aprovació d'una esmena que defensa que "el federalisme fiscal implica una major eficiència econòmica" i "podria ser un instrument útil per responsabilitzar els governs regionals en la gestió dels impostos".

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha celebrat que "això carrega de raons les demandes catalanes, que responen a un desig no només d'autogovern i de sentiment identitari sinó també de gestió eficaç dels diners públics".

Europa dóna exemple

"Un cop més, Europa mostra sensibilitat cap a una política de federalisme fiscal que ja està implantada en molts països, com Alemanya o Suècia", que "redueix els fluxos entre territoris" i "millora molt l'eficiència de la lluita contra el frau fiscal i la gestió del diner públic", ha afegit l’eurodiputat convergent.

A Alemanya, per exemple, els 17 estats federats tenen 17 agències tributaries que recapten tots els grans tributs, els governs regionals paguen el govern federal de Berlín pels serveis prestats i financen els seus ajuntaments. L'esmena s'ha adoptat per 516 vots a favor, 113 en contra i 8 abstencions.
Parlament Europeu
(2 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
PePona Duran
03/02/2012 12:38
Zas!!... en tots els morros dels conyvergents pujoleros, en honor de la cèl.lebre frase proonunciada pel seu lider el M.H. Espanol del Ano l'any 1980: "Els bascs s'han equivocat en acceptar el Concert Econòmic".
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
endavant el PPciu !!
02/02/2012 18:12
El concert econòmic... dels Estats?. Perquè resulta que la Catalunya de CiU és l'única "regió" europea que no té ni Estat... ni concert econòmic.
Enquesta
Què et sembla que la final de Copa del Rei es jugui al Camp Nou?
Què et sembla que la final de Copa del Rei es jugui al Camp Nou?
28 %
13 %
59 %
452 vots
JosepPagesCARDEDEU: Com mes gran es el Camp de Futbol , mo...
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida