Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 27 de Març de 2015
Societat
28/02/2012
15:15
28/02/2012
Generalitat i ajuntaments deuen 866 milions a les entitats socials
Les conselleries de Salut i Justícia de la Generalitat són les que més deute acumulen
Més de 7.500 entitats socials de Catalunya, agrupades en la Taula del Tercer Sector Social, han alertat avui que les administracions catalanes els deuen 866 milions d'euros -708 per part del Govern de la Generalitat i 157 relatius als ajuntaments-, fet que, han lamentat, les està "empenyent al tancament".

"El deute pendent està ofegant les entitats no lucratives que intenten lluitar per la cohesió social en aquest moment de crisi, ha destacat la presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, qui ha recordat que aquestes organitzacions ocupen a més de 100.000 professionals i ofereixen cobertura a milers de catalans.

Major deute de Salut i Justícia

Les conselleries de Salut i Justícia de la Generalitat són les que més deute acumulen i paguen amb més retard les subvencions i prestacions socials concertades, segons ha destacat el president de la Confederació d'Associacions Empresarials del Tercer Sector, Xavier Puig, afegint que el tercer i quart lloc l'ocupen els departaments de Benestar Social i Empresa, respectivament.
"Els terminis de pagament oscil•len entre els 30 dies i els 2 anys", ha concretat, per la qual cosa la mitjana se situa en 180 dies de retard, xifra allunyada dels objectius compromesos pel Govern espanyol.

Tancaments i acomiadaments

La complicada situació financera que travessen les entitats del tercer sector, sumada a una més gran demanda social a causa de la crisi, ha culminat amb el tancament d'alguna d'elles i la presentació d'expedients de regulació d'ocupació (ERO) per reduir plantilles.

"Tot i que no tenim xifres exactes, moltes organitzacions ja han tancat les portes, cancel•lant programes socials i acomiadant part de la seva plantilla", ha deplorat Guiteras, que ha reclamat al Govern que situï la cohesió social entre les seves prioritats polítiques.
Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector
(1 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
endavant el PPciu !!
28/02/2012 19:23
Espanya ens roba... i la Genialitat de Catunya els ajuda força.
Enquesta
Què et sembla que la final de Copa del Rei es jugui al Camp Nou?
Què et sembla que la final de Copa del Rei es jugui al Camp Nou?
32 %
13 %
55 %
337 vots
jaume celesti: No perguem més temps amb el tema, suposo que a ...
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida