Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Política
6 Comentaris Imprimir +A -A
14/02/2012
11:21
14/02/2012
L'empresa d'un càrrec de CiU va cobrar prop d'un milió d'euros de l'ACM
Matas, exsecretari general de l'Associació Catalana de Municipis, és coordinador de la Diputació de Barcelona
L’actual coordinador general de la Diputació de Barcelona, Josep Maria Matas,va facturar a travès d’una empresa de la seva propietat més de 600.000 euros entre 2005 i 2011 a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) mentre era el seu secretari general. Dos anys abans, Matas ja estava darrere de la societat i va girar factures per altres 300.000 euros, segons que publica El País.

La facturació es va realitzar a través de l'empresa Parés i Solé, SL, creada el 2003 i encara operativa. La societat ha acumulat en aquest temps un total actiu de 921.457 euros, procedents gairebé íntegrament dels treballs cobrats a l'ACM per resums de premsa, gestió de publicitat, estudis de mercat o organització de cursos, entre altres conceptes.

Parés i Solé, SL no compta amb cap oficina ni treballador, més enllà d'un administrador únic. La seva relació amb l'ACM és tan estreta que no s'entén la creació d'una sense l'existència de l'altra. El seu funcionament consistia, a grans trets, a facturar treballs dels proveïdors de l'ACM com a propis i emetre factures per conceptes difícils de demostrar, tal i com apunta el rotatiu madrileny.

El 30 d'abril de 2003 —dia que es va presentar l'escriptura en el registre mercantil— l'empresa va facturar 27.190 euros a l'ACM. Aquell any va emetre 19 factures per 151.844 euros. En 2004 els ingressos van ser similars i en 2005 va emetre 41 factures per 154.328 euros, totes vinculades a l'ACM. Malgrat l'arribada de la crisi i dels problemes amb els quals bregaven els Ajuntaments, Parés i Solé va seguir facturant. Entre 2008 i 2010 va declarar vendes per 863.993 euros.

El exsecretari general de l'ACM va arribar a aquesta institució l'any 2000. Llavors ja presidia CDC a la comarca d'Osona, càrrec que encara exerceix. L'ACM és la principal entitat municipalista de Catalunya i està en l'òrbita convergent. Matas va moure els fils de l'associació al seu antull, doncs aquesta no lliura la seva gestió econòmica a la Sindicatura de Comptes per estar adscrita al Departament de Governació, del que rep bona part dels seus fons.
Sense títol
(6 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
sóc jo
15/02/2012 13:36
Té raó el tertulià Sergi, senbla que tots els polítics siguin MONTILLAS oi?, malgrat tot n'Hi ha de molt bons, el President Mas n'és un dels bons
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Un dels millors
14/02/2012 16:12
Envolicats amb la bandera i per sobre del cor la cartera
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Sergi
14/02/2012 16:10
No tots els polítics son iguals, però segons sembla, hi cada vegada ho sembla més, bona part sí que ho són de .... pressuptament.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Per l'Oriol
14/02/2012 15:47
Home Oriol: com vols que una empresa sense cap treballador pugui fer "feines adecuadament"? A veure si va sortint tot l'entrellat d'aquesta empresa d'una vegada!
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
oriol
14/02/2012 14:33
600 000 euros entre 2005 i 2011 surt a 86 000 euros l'any. No està malament però no és cap escàndol, menys si realment corresponen a feines fetes adequadament. La majoria de polítics cobren molt més que això!
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
JA N'HI HA PROU!!!.
14/02/2012 11:50
Cap problema!... Manquen diners per seguir pagant la "rifeta" a aquesta gent ?. Es posa una nova taxa i endavant les atxes...
6 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida