Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Opinió
2 Comentaris Imprimir +A -A
05/03/2012
00:00
05/03/2012
Centralitat sobiranista
"L'independentisme comença a estar al centre de la política d'aquest país, i ho ha fet per quedar-s'hi"
Editorial
La darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) posa de manifest que el sobiranisme ocupa cada cop més la centralitat política catalana. Hores d'ara és l'únic projecte capaç de mobilitzar la ciutadania en sentit positiu, constructiu. Ho confirma el fet que per primer cop, en el cas d'un referèndum, el sí a la independència obtindria una victòria folgada. Un 44,6% dels catalans hi votarien a favor, davant un 24,7% que ho farien en contra. A banda dels partits més explícitament independentistes (ERC i Solidaritat), a CiU el 55,3% dels seus electors són partidaris de l'Estat propi, de la mateixa manera que també defensen aquesta opció el 45,9% dels votants d'ICV-EUiA. Però els que hi han de reflexionar especialment són els dos partits d'àmbit estatal, el PSC i el PP. Un de cada quatre electors socialistes (el 27,2% són independentistes) i també ho són el 9% dels electors del PP. Les xifres van creixent, i més que ho faran si el govern espanyol, el PSOE i el PP, fan un cop de porta al pacte fiscal similar al concert econòmic. El sobiranisme comença a estar al centre de la política d'aquest país, i ho ha fet per quedar-s'hi. L'expresident Jordi Pujol està fent aquests dies de cronista d'aquest canvi històric. I ja cal que tots els partits es treguin la son de les orelles, perquè si no alguns quedaran a la cuneta.
(2 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Almogaver
05/03/2012 22:06
INDEPENDENCIA JA!
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
05/03/2012 08:17
MAi un resultat seria (sempre internacionalment i oficial) anunciat i avalat amb (com es llegeix a quasi tot arreu) 44.6% de sí i 24.7 en contra), com ho fan quasi tots! Són 64.35% SIs / 35.65% NOs!!! Segons com s'avaluen Oficalment i Inpernacional els resultat de qualsevol referèndum bipolar com aquest (amb només dues respostes possible) D'on ve aquest error tan compartit dels periodistes a l'estat (actual) vostre? Penso, reprenent el que he llegit a diversos llocs i em sembla encertat, que: 1) de la formació dels periodistes (per suposat sobretot estatal) 2) del costum de dir com els altres 3) (uns quants) per voluntat real i sabent el que fan (per l'efecte molt diferent que tenen, sobre les mentalitats, els xifres 44.6% i 64.35%!
2 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida