Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Economia
6 Comentaris Imprimir +A -A
27/03/2012
10:46
27/03/2012
De Guindos respecte el pacte fiscal: “Ara hi ha altres prioritats”
El ministre d’Economia no confirma el pagament del fons de competitivitat i la disposició addicional tercera que l’Estat deu a la Generalitat
El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha assegurat avui en declaracions a Rac1, que el govern espanyol, malgrat “està fent un esforç de solidaritat molt important”, només té un objectiu: recuperar el creixement econòmic de l’Estat. Per tant, “abans que el pacte fiscal ara hi ha altres prioritats”.

Entre aquestes prioritats, De Guindos ha citat “reduir el deute”, “trobar liquiditat per pagar els serveis públics essencials i els proveïdors” i “millorar els accessos als mercats financers”. “Si no tornem al creixement econòmic no hi haurà pacte fiscal que ajudi a ningú”, ha deixat clar el ministre.

I només s’ha mostrat disposat a parlar d’aquest tema un cop superada la crisi. “Sortir de la crisi i tornar a generar ingressos és la nostra prioritat i després ja parlarem de temes com el pacte fiscal”, ha remarcat.

Els deutes pendents no són una prioritat

Respecte els 219 milions d’euros de la disposició addicional tercera del 2009 i els 759 milions del fons de competitivitat pendents del 2008 que el Govern espanyol deu a la Generalitat, De Guindos ha assegurat que “aquest no és una tema específic d’aquest moment” i no ha volgut reconèixer que es tracta d’una injustícia per a Catalunya.

Amb aquesta resposta el ministre ha donat a entendre, sense confirmar-ho, que hi haurà en els pressupostos que el govern espanyol aprovarà aquest divendres un nou impagament d’aquests dos deutes, dels quals depèn el suport de CiU als primers comptes de Mariano Rajoy, segons va confirmar fa uns dies el portaveu de la federació al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida.

Finalment, el ministre ha explicat que "els hispabons", idea del conseller Andreu Mas-Colell, poden "ser una realitat aquest estiu", però ha advertit que aquest sistema pot "absorbir tota la capacitat d'emissió de bons de totes les administracions".
De Guindos
(6 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Locomotoro
31/03/2012 12:20
No hi ha res a fer-hi. Ara l'excusa de la crisi i si mai la superem diran que ara que l'economia va bé perquè hem de canviar. Sempre hi ha una excusa per no negociar. No hi ha altra solució que la independència.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Jordi (de Manresa)
27/03/2012 17:02
I ara què Mas, ja t'han dit que no, què fareu els convergentets? Fer veure que sou independentistes i esperar que la situació millori per aconseguir el pacte dle majestic 2 i vendre'l com un concert econòmic?
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Jaume del Vendrell
27/03/2012 12:45
I estat escoltant aquest home i a dit una serie de tòpics de una buidor amb un rum rum de venedor de mantes sense dir rès de profit i de una simplesa impresionant, l'unic que te clar es segui robant a Catalunya.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Jomateix
27/03/2012 12:18
De què ens sorprenem?, Catalunya és la vaca a munyir fins a eixugar-la i matar-la d'inanició, perquè ens haurien de donar de menjar, malgrat siguin menges pendents?
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Anna
27/03/2012 12:17
Per als espanyos i per als botiflers sempre hi ha, i hi haurà, altres prioritats amb qualsevol excusa. Ja ens coneixem la cançó. Fa més de 30 anys que la canten, i ens fa mal a les orelles. Jo ja m'hi he posat uns bons taps.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Vicenç Ramoneda
27/03/2012 11:22
Efectivament! Tota la raó! La prioritat dels Catalans, i de Catalunya, és ser un estat, aviat!
6 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida