Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Economia
3 Comentaris Imprimir +A -A
09/03/2012
17:46
09/03/2012
Fitch torna a rebaixar la nota del deute de Catalunya
Catalunya surt de la franja de qualificacions considerades com a 'bones' i descendeix fins a les 'satisfactòries'
L'agència de qualificació creditícia Fitch ha tornat a rebaixar avui la nota del deute de Catalunya, que passa d'A- a BBB+, de manera que deixa la franja de qualificacions considerades com a 'bones' i descendeix fins a les 'satisfactòries'.

Fitch, que ja va disminuir la nota catalana des d'A fins a A- al setembre, ara no només torna a rebaixar-la sinó que manté Catalunya en perspectiva negativa. La rebaixa de Catalunya "reflecteix el dèficit fiscal estructural de l'administració". Un "dèficit estructural" que "necessitarà esforços addicionals per ser reduït, en el context d'un ambient econòmic desafiant i una gran necessitat de refinançament", argumenta Fitch en un comunicat.

En segon lloc, l'agència de qualificació alerta que, com que el govern espanyol encara no ha presentat els pressupostos per al 2012, "hi ha un risc de certa reducció en el finançament a les comunitats autònomes, el que dificultaria l'execució dels seus pressupostos". A més, l'agència assenyala que el dèficit català és lluny de l'1,5% fixat per l'Estat. A l'hora de rebaixar la nota, Fitch també ha tingut en compte que el creixement de l'economia espanyola ha estat revisat a la baixa.

En l'informe, l'agència assenyala que encara és "massa d'hora" per valorar de manera acurada l'efectivitat de les mesures d'austeritat implementades per la Generalitat i considera que, a menys que es transfereixin més ingressos a les comunitats autònomes, l'objectiu del dèficit podria excedir-se altre cop aquest any a algunes zones de l'Estat. Fitch recomana a l'Estat que incrementi les mesures per accedir al crèdit i facilitar la liquiditat.
fitch
(3 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
quina colla, CiU !
10/03/2012 15:36
És la manera que tenen els jueus d'agraïr-los el sionisme dels CiUnistes.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Amb il.l.l.l.l.lusió
10/03/2012 15:34
El Govern dels Millors... inútils.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Pirineus
09/03/2012 18:58
Això ha estat així per la foto del The New York Times o per les nenes de companyia del congrés de mòbils? L'estat propi és una obligació i una necessitat. Tots amb l'ANC.
3 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida