Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Política
7 Comentaris Imprimir +A -A
02/03/2012
20:04
02/03/2012
Primera acció antiautonòmica de Rajoy
El president espanyol penalitza les autonomies a l'hora de limitar el dèficit, i el govern català l'acusa de deslleialtat institucions
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha pres avui la primera mesura antiautonòmica, a l'obligar a fer més retallades a les comunitats. Rajoy ha penalitzat les autonomies a l'hora de limitar el dèficit, i en segon terme els ajuntaments, mentre que ha permès a l'Administració central una més gran desviació. L'anunci és tècnic però es tradueix en la gestió del dia a dia, i per això la decisió ha provocat fort malestar en la Generalitat.

El govern espanyol ha fixat un objectiu de dèficit per a les comunitats autònomes del 1,5% per al 2012, enfront del 1,3% establert amb anterioritat (+0,2 punts), mentre que per a l'Administració general de l'Estat serà del 4%, enfront del 3,2% anterior (+0,8 punts), i per als Ajuntaments del 0,3%, igual al ja previst. El dèficit de la Generalitat és d'un 3,75% del PIB, segons el ministeri d'Economia, en part perquè l'Estat no ha pagat els 759 milions corresponents a infraestructures ni els 1.450 milions del fons de competitivitat.

El portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha lamentat la "deslleialtat institucional" del govern espanyol, que ha fet l'anunci sense cap procès de diàleg, i ha demanat a l'Estat que revisi el nou objectiu perquè no és "proporcional" a les càrregues de despesa que tenen les comunitats autònomes.

"S'ha de revisar l'objectiu de manera proporcional, tenint present aquelles administracions que tenim competències sobre l'Estat del Benestar", ha explicat. Homs no ha volgut establir la xifra de dèficit que la Generalitat consideraria adequada però sí que ha fet notar que hauria d'estar per sobre de l'1,5%, que ha fixat Rajoy.
Francesc Homs, portaveu
(7 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Verdaguer
04/03/2012 19:00
Primera acció antiautonòmica? Doncs de anticatalanes en van mes de 10, Revifar el Pla Hidrològic, Primar el corredor Central, No cedir el Prat, Eliminar el català del Senat i de la Franja, i unes quantes més des de Novembre passat fins avui.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
rita
03/03/2012 21:27
El PP fa el que fa perquè és responsable. Ja ho diu el nostre president quan respon a Camacho "De tot el que vosté ha dit, em quedo amb una cosa: res pon sa bi li tat. De què ploren ara?
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
cati
03/03/2012 18:55
Del IRPF ens en toca un bon troset, i l'IBI és pels ajuntaments, també pels nostres... ara s'ha de remarcar, més que mai, que no estem dins el "café para todos" Aquí hem fet els deures, i s'ha de refregar constantment el nostre ESPOLI FISCAL PER PART DE L'ESTAT.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
josep barceló
03/03/2012 10:23
Votar afirmativament el bestial augment de l'IRPF i de lIBI, junt amb el PP a Madrid, és "deslleialtat institucional" o "col.laborar en l'espoli als catalans"?. A aquestes alçades, demostrar sorpresa és el súmmum de la ignorància, o pitjor del cinisme.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
eloi
02/03/2012 22:15
Previsible, tot previsible i no ploreu, que ja ho sabieu, estava cantat.I si no ho veieu és que no sabeu llegir la realitat. I amb el pacte fiscal, igual.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Vicenç Ramoneda
02/03/2012 22:08
Huiii si. Quina "deslleialtaaaat". Ostres tuu! Es pixen a la cara i us creieu que plou!
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Comoestanustedeeees?
02/03/2012 20:18
Però què diu la Paquita Homs, si Rajoy és el nostre millor amic, si fins i tot li vàrem oferir un Gobierno de Concentració Nacional?.
7 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida