Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Dijous, 26 de Març de 2015
Singularitats
28/03/2012
14:23
28/03/2012
Rescatant Joan Sales
Òmnium Cultural organitza un cicle de conferències per reivindicar l'autor, on participaran Jordi Pujol, Oriol Junqueras, Antoni Puigverd, Francesc Canosa i Quim Torra entre altres entesos sobre la seva obra
Òmnium Cultural del Gironès ha organitzat per al 2012 un cicle de conferències, que comença el proper divendres, sobre l'escriptor i editor Joan Sales amb motiu del centenari del seu naixement. Sales, a bandre d'escriure la memorable 'Incerta Glòria', és l'editor dels 'Quaderns de l'exili', de les 'Poesies' de Màrius Torres i de 'La plaça del Diamant' de Mercè Rodoreda. Amb aquest cicle l'entitat vol reivindicar la seva figura, ja que considera que Sales ha estat "injustament tractat i oblidat", en paraules del president d'Òmnium del Gironès, David Martí. Entre els ponents en les conferències hi ha l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; el president d'ERC, Oriol Junqueras, i el periodista Antoni Puigverd.

"Una de les figures cabdals de la literatura catalana del segle XX i alhora una de les més oblidades". D'aquesta manera defineix Sales Òmnium Cultural, que per pal·liar aquest desconeixement ha organitzat un cicle de nou xerrades a l'entorn d'aquest autor aprofitant que aquest 2012 se celebra el centenari del seu naixement.

Una de les obres més destacades de Sales és 'Incerta glòria', una novel·la "profunda" sobre la guerra civil espanyola, segons ha recordat Martí. L'escriptor "no prenia partit per cap dels dos bàndols", i aquest pot ser també l'"origen que ningú s'hagi volgut apropiar de l'autor" i el "desconeixement" sobre la seva persona, segons ha reflexionat el president d'Òmnium del Gironès.

L'homenatge a Sales s'iniciarà el divendres vinent, 30 de març, amb una conferència on participaran l'advocat, editor i escriptor Quim Torrà; el doctor en Lletres Xavier Pla i la néta de Sales, Maria Bohigas. Entre les conferències que la segueixen hi ha la del 29 de juny, en què participen els periodistes Antoni Puigverd i Francesc Canosa, i també la xerrada del 23 de novembre, on intervenen el lingüista i professor vingut expressament dels EUA Philip D. Rasico; el poeta, assagista i professor Sam Abrams, i el traductor anglès d''Incerta glòria', Peter Bush. Com a cloenda, el 14 de desembre se celebrarà la conferència del president d'ERC, Oriol Junqueras; el doctor en Economia i professor universitari Ramon Tremosa, i l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Marató de lectura


L'Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn farà una marató de lectura a la seva seu central (Carrer de Nàpols 35 de Barcelona) que començarà el proper 22 d’abril a les 18 hores, per acabar el 23 d’abril a les 19:30 hores, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. Diferents voluntaris, tant anònims com personalitats públiques, aniran rellevant-se en la lectura del llibre.
sales
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Enquesta
Què et sembla que la final de Copa del Rei es jugui al Camp Nou?
Què et sembla que la final de Copa del Rei es jugui al Camp Nou?
45 %
12 %
43 %
49 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida