Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Opinió
7 Comentaris Imprimir +A -A
Opinió. Tià Torras
10/03/2012
SENSE RESPOSTES A LA DESAFECCIÓ POLÍTICA
“Mantenint la mateixa dinàmica de sempre, serà difícil que els ciutadans recobrin la confiança amb els polític”
Gairebé la meitat dels ciutadans no confia que cap partit resolgui els principals problemes de la societat: l’elevada taxa d’atur, el funcionament de l’economia o la manca d’infraestructures, segons revela el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) fet públic la setmana passada. La creixent desafecció respecte les institucions i representants democràtics, extensible a sindicats i patronals, és una realitat des de fa anys. És obvi, doncs, que no és cap novetat, però no per això deixa de ser preocupant.

Més enllà de tòpics recurrents que situen tots els polítics en el mateix sac, és cert que l’arcaic funcionament dels partits, la manca de capacitat per consensuar i marcar una direcció clara que permeti visualitzar la sortida de la crisi o el comportament censurable d’alguns dirigents fan comprensible que el desinterès cap a la cosa pública arribi a límits insostenibles.

Aquest malestar social va tenir la seva màxima expressió fa gairebé un any amb la concentració de milers de ciutadans a places d’arreu de l’Estat, sota el denominat 15-M, i que comptava amb la simpatia de molta altra gent que no va sortir al carrer malgrat compartir el diagnòstic. Davant aquest descontentament generalitzat, els partits van assegurar que en prenien nota, però res fa pensar que estiguin actuant en conseqüència.

Un exemple evident, entre molts altres, és la incapacitat per elaborar una llei electoral catalana. Els dos principals partits, CiU i PSC, fa més d’un any que mantenen reunions discretes però segueixien encallats en aspectes essencials i el Govern ja descarta que la norma tiri endavant aquesta legislatura, segons assegurava El Periódico fa unes setmanes. És lògic que sense donar respostes convincents i mantenint la mateixa dinàmica de sempre, difícilment els ciutadans recobraran la confiança amb els polítics.
Tià Torras
Tià Torras Periodista (Banyoles, 1986). És redactor de l'agència de comunicació i relacions públiques Mapa Media. Ha treballat a El Singular Digital, on continua col·laborant. Amb anterioritat, també ha col·laborat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), El Temps i Tribuna Catalana.
Seguir l'autor
@torrasribot
(7 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
montse tr
16/03/2012 15:16
tots els partits són igual...només miren pels seus interessos!!!
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
magda
12/03/2012 08:42
Aixo de la llei electoral es una gran vergona. Una cosa que no ens poden fotre des de madrit i nosaltres sense posar-nos d'acord. Llastimos
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Mjöllnir
11/03/2012 23:01
A sant de que ve voler canviar la llei electoral?. Es que l'actual impedeix l'alternança en el poder?.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Narcís
11/03/2012 21:38
' Tots els polítics al mateix sac ' .. no pas ( SI i vull pensar CiU)! PD: de la resta jugar a progresisme, a solidaris, a humanistes, a resoldre mals llunyans ( ara en ací ..) .. baliga-balaga oportunistes així com d'altres/ talps a defendre l'indefensable passejant-hi espanyols de baixa qualitat d'allò més! Nota: procurem tenir bons fonaments ( espanya ens els dóna de continu) per sortir com llampecs d'aquesta gàbia .. guerra vietnamita! Anotació al marge: com pot haver-hi catalans de sang, altres de cor, uns altres d'aixopluc .. que no s'assabentin que sos espanyols no els hi desitgen cap bé sinó tot el contrari?
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
MIQUEL G
11/03/2012 20:14
Tenim una classe poltica nefasta. Falten liders de veritat per tirar endavant aquest país. Objectiu 2014!!!!
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Pere
10/03/2012 17:02
El got ja està ple i tard o d'hora vessarà
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Catala-neta
10/03/2012 13:24
Els partits en van prendre nota. I ja està. No ha canviat res, i si la pilota és al seu camp, anem ben apanyats.
7 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida