Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Política
17 Comentaris Imprimir +A -A
07/04/2012
09:41
07/04/2012
“The Guardian” imagina un imperi català
Un treball irònic del diari anglès presenta una Europa dividida d'aquí a deu anys on situa Catalunya independent
El diari britànic “The Guardian” presenta un mapa, obra d'un dissenyador gràfic búlgar, Yanko Tsvetkov, que sota el títol “Visió en una bola de vidre d'Europa el 2022”,presenta en clau d’humor i ajudat per diversos tòpics el futur de les noves fronteres d’Europa, però per primera vegada surt l’estat espanyol fragmentat i un dels espais és “l’imperi català”.

Segons aquest rotatiu, d’aquí a deu anys, “l’imperi català” estaria format pels Països Catalans i Aragó. I com a tal formariem part del “Merkelreich”, la macrofederació continental en què es convertiria l'actual zona euro.

A més, al nou mapa, Galícia i Extremadura s'unirien amb Portugal; Andalusia seria “Sleepy Hollow” –un vast territori agrícola que, segons una llegenda americana, assetjava un cavaller sense cap d'origen germànic– i la Castella històrica esdevindria “el Vaticà”, ja que els gais catòlics es veuran obligats a emigrar a la península cansats de l'homofòbia papal.

Segons el dissenyador d’aquest mapa, el País Basc i Navarra també s'independitzaran i –igual que Valònia i el nord d'Itàlia– s'incorporaran a Merkelreich, amb capital en un París rebatejat com a “Neuberlin”.

A més, en el mapa es qualifica el Mediterrani occidental de “mar nudista alemany” –perquè la crisi no permet comprar banyadors–, Grècia ven la seva costa a la Xina i Escòcia, també independent, passa a dir-se “República de la faldilla”. I, Irlanda, passa a ser Twain. Ara per ara només en clau d’humor, però Europa té present que Catalunya pot ser independent.
Europa 2022 segons de The Guardian
(17 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Reagrupat
13/04/2012 08:42
Us recorda aquest mapa una versió modrna de ñ'Imperi Carolingi i Alandalus ?. No hi ha res més semblant als interessos espanyols de dreta que els interessos espanyols d'esquerra
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Internacional
10/04/2012 12:02
Es un periodico progresista y precisamente en clave de humor, se ríe de los catalanes y os llama imperialistas. Este periodico es progresista y europeista, por lo tanto no tiene que ver nada con periódicos reaccionarios como este. Pero ese mapa lo tengo yo desde hace años . Los catalanes ya tenéis fama de imperialistas avariciosos hasta en la ONU.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
neminiparco
10/04/2012 03:07
Per a mi Aragó,si es donés el cas,s'el podrien confitar. No puc evitar-ho,en fan gasos,només pensar-ho. Podrien nomenarlo IMPERIO CAZURRO,i coronar el seu emperador amb una boina roscada fins les celles.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
08/04/2012 15:02
"Javi", mira què n'és de lleig aquest nom. Amb aquesta aquesta j velar que sembla que hagis de regurgitar el dinar d'ahir...
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Josep Salou
07/04/2012 18:32
Álcáchófás? Això sembla àrab, berber, mandingo o cananeu.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Josep Salou
07/04/2012 18:27
Té gràcia.Irònicament, si es donés, Llavors TV3 podria fer reportatges sobre la llengua "particular" de Calataiut el "manyoenboinao".
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
07/04/2012 18:13
El 1976 seguia convençut del seu diagnòstic i l'afinava: «França i Anglaterra han perdut la categoria de grans potències sense que tinguin possibilitats de redreçar-se. Alemanya es troba en plena recuperació i continuarà el seu procés ascendent, del qual l'aspecte polític més important i immediat serà la unificació de les dues Alemanyes, fet que ocorrerà als voltants de l'any 2000, alhora que es desintegrarà l'imperi de la URSS. En aquests mateixos instants tindrà lloc el començament de la gran depressió dels EUA. El Japó es troba en procés paral·lel al de l'imperi alemany, és a dir, s'anirà acostant també a la plenitud imperial, mentre que el veritable imperi agressor serà el joveníssim imperi xinès, que entrarà en possessió dels territoris de l'URSS a l'Àsia». Déu n'hi do. Només falta l'assumpte de l'islamisme i ja tenim l'escenari polític mundial d'avui dia perfectament dibuixat.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
07/04/2012 17:35
Javi, has vist quin és el concepte que tenim a Europa de la teva nació espanyola? Aviat us demanarem visat per travessar la frontera, tal com fan al Brasil.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
07/04/2012 16:17
Alexandre Deulofeu també va aplicar el seu curiós i precís rellotge de la història a la realitat de l'Estat espanyol i va vaticinar el final del vell imperi l'any 2029, quan passaria a convertir-se, segons aquest científic visionari, en una confederació d'Estats independents.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
07/04/2012 16:15
Deulofeu va començar a madurar la seva teoria molt aviat. El 1934, en el seu primer llibre, Catalunya i l'Europa futura, ja hi feia aparèixer la seva llei històrica, a partir de la qual «anunciava la immediata decadència d'Anglaterra, França i Espanya, i exposava una brillant, per genuïna, teoria sobre una futura confederació mundial
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
ramon
07/04/2012 15:33
sense aragó, si us plau!
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
07/04/2012 15:32
El meu cervell diu gràcies: http://cataloniawatch.blogspot.com.es/2012/04/if-pigs-could-fly.html
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Trencatrons
07/04/2012 15:07
A mi em sembla be!
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
el nom
07/04/2012 14:07
El sociòleg figuerenc Alexandre Deulofeu ja va preveure Catalunya com a regió alemanya fa un grapat d'anys
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
kimet
07/04/2012 11:12
Es un acudit? doncs ben mirat es força coherent.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
atlasc
07/04/2012 10:53
NO PODEN NO PODEN llevar-s´hi del cap el que els FRANQUISTES ELS HI VAN POSAR OI QUE NO?----enem a veure si el NEGRE ES POT MINJAR EL BLANC......perquè minjar-s´hi el blanc al negre ha d´esser PECAT!!!.....de TOT el que jo he dit, sols el CARDUS es va arrimar a la ratlla, jo la vaig travesar un parell de vegades una miqueta......ningú, ningú va voler fer cas......però és possible que en TOT el món no hi haisgui ningú, ningú capaç de preveure el que pot passar? i com evitar-ho? ja us ho fareu chiquets ja us ho fareu.....per a que jo us ajude ja us vaig dir el que VOLIA ! ! !.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Fart d'espanya
07/04/2012 10:29
Molt bona aquesta imaginació, m'agrada molt!
17 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida