Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 27 de Març de 2015
Opinió
Opinió. Cercle Tecnològic
10/04/2012
El model israelià
Carles Toronjo i Manyé
Comunicació CTecno
Catalunya ha estat sempre un país d'emprenedors. Un país amb mentalitat empresarial i una cultura comercial molt arrelada i basada en l'esforç, el sacrifici i la dedicació a la feina. Darrerament, això ha canviat i hi ha moltes veus que tornen a reclamar novament la reivindicació d'aquests conceptes. La crisi ha tornat a fer florir aquests aspectes, tornar als orígens i superar, d'una vegada per totes, la situació de la nostra economia on la construcció i el sector immobiliari tenen un pes molt elevat.

Des del CTecno sempre ens hem mostrat favorables a què l'economia catalana, a través de la cultura de l'esforç i l'emprenedoria, faci un canvi, un salt per tal que sectors com el tecnològic, el del coneixement i la innovació tinguin un paper clau en la reactivació econòmica del país. No és fàcil, és obvi, però cal dur a terme accions, endegar iniciatives i projectes perquè això sigui algun dia una realitat. I tots els actors implicats en aquest objectiu, començant pel polítics, passant per les entitats tecnològiques que formen part de la societat civil i acabant per les universitats i els professionals del món de les TIC, ho haurien de tenir ben present i actuar en conseqüència.

Actualment ens trobem en un punt en què el pes d'aquests sectors en el PIB català no arriba al 3%, en el millor dels casos. Una xifra que dista molt del 15% que el sector de la tecnologia i, específicament, el de l'alta tecnologia té en el pes de l'economia israeliana. Catalunya sempre s'ha emmirallat en països com Suècia o Finlàndia, on la tecnologia i el coneixement també tenen un paper molt destacat en l'economia. El model israelià no és tan conegut, però hi ha indicadors que denoten clarament la bona feina feta en aquest àmbit, en aquest país: més de 4.000 empreses tecnològiques en un país amb un nombre d'habitants molt similar al nostre, el país amb el nombre de “startsups” per càpita més alt de tot el món o un país on totes les principals multinacionals tecnològiques hi han col•locat un centre de recerca desenvolupament -Apple, IBM, Microsoft, Google, Intel Facebook, etcètera per les oportunitats que hi existeixen.

El sector de la tecnologia ha d'esdevenir la punta de llança de l'economia catalana. Ha d'erigir-se com un dels seus principals motors. El sector de les TIC, conjuntament amb la recerca, la innovació i l'economia del coneixement i el valor afegit han de ser els elements estratègics que reactivin la nostra economia i, d'aquesta manera, puguem sortir de la crisi econòmica. Hi ha països, com el cas d'Israel, que ja ho han aconseguit. Si ens hi posem, amb fermesa i convicció, podem assolir-ho també.
Cercle Tecnològic és una associació independent, transversal i sense ànim de lucre, formada per professionals i empreses que vol ser un referent d'opinió, relació i participació en l'àmbit tecnològic, que faciliti el diàleg entre empreses, polítics, tecnòlegs i intel•lectuals.

Seguir l'autor
@ctecno https://www.facebook.com/CTecno http://www.ctecno.cat/
(1 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
David Bonjorn
10/04/2012 15:16
totalment d'acord. I encara afegiria una cosa més, podem estar segurs que Israel mai no s'oposarà ni obstaculitzarà l¡independència de Catalunya. No sé de quin altre país podríem dir la mateixa cosa.
Enquesta
Què et sembla que la final de Copa del Rei es jugui al Camp Nou?
Què et sembla que la final de Copa del Rei es jugui al Camp Nou?
28 %
13 %
60 %
499 vots
JosepPagesCARDEDEU: Com mes gran es el Camp de Futbol , mo...
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida