Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Política
2 Comentaris Imprimir +A -A
05/04/2012
11:12
05/04/2012
'Libération' radiografia l’independentisme català
El diari francès publica el reportatge: «Catalogne, le mirage de l’indépendance?»
El diari francès 'Libération' publica avui un reportatge sobre les causes de l’augment de l’independentisme a Catalunya sota el títol "Catalogne, le mirage de l’indépendance?".

L’autor de l’article, l’hispanista de la Universitat de Paris-Est-Créteil (UPEC), Stéphane Pelletier, recorda que entre un 30 i un 50% dels catalans es mostren a favor d’un Estat propi dins de la Unió Europea i recull alguns dels greuges que ha patit Catalunya els darrers anys, com la sentència contra l’Estatut o el problema històric de les balances fiscals. I és que com apunta “el fet diferencial” català no “data d’ahir”.

A nivell polític, l’articulista inicia el relat informant de l’aposta per l’estat propi que ha fet CiU en el darrer congrés, però també posa en evidència “ambigüitat” d’aquesta formació respecte la independència. “Autonomista de dia i independentista de nit, però la política no es viu en els somnis sinó en la realitat”, diu el francès a la federació.

Finalment, però, segons Pelletier, allò que més preocupa els catalans és complir amb el dèficit i les retallades que aplica el govern d’Artur Mas i no “una hipotètica independència”.
Libération
(2 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
Laura Genís
07/04/2012 12:25
Un molt bon llibre per enetrendre tot el rerefons d'aquest assumpte és "What Catalanas Want" de Toni Strubell. Ho explica en anglès amb entrevistes personalitatas catalanes capdavanteres.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
alonsanfans
05/04/2012 15:56
Atenció al primer comentari a l'article original en francés que hi ha afegit un subvencionat pel règim. Algú que es manegui prou en francés hauria d'escriure-hi alguna rèplica. Que no tinguin només els comentaris d'aquests malparits ecspagnolos.
2 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida