Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Singularitats
0 Comentaris Imprimir +A -A
11/04/2012
11:15
11/04/2012
Mortadel•lo i Filemó es passen al català
Els Jocs Olímpics de Londres 2012 centren les noves aventures de la famosa parella d'agents de la TIA
La famosa parella còmica d'agents de la TIA creats pel barceloní Francisco Ibáñez tindran versió en català de la seva nova aventura. Com cada any, per Sant Jordi arribarà una nova història de Mortadel•lo i Filemó. Enguany, però, amb una novetat significativa: serà la primera vegada que aquesta nova història arriba a les botigues simultàniament en castellà i català de la mà d’Ediciones B. La darrera vegada que aquesta parella va parlar en català va ser en els anys 80.

'Mestre de l'humor. Londres 2012' serà el títol d'aquest nou lliurament de les aventures dels personatges, que Ibáñez va crear el 1958 a l'Editorial Bruguera. La història, ambientada als jocs olímpics que se celebren el proper estiu a la capital anglesa, narra les aventures dels dos protagonistes, qui aquesta vegada, sota el pretext d’encarregats de l’equipament de la delegació espanyola, hauran de descobrir possibles pagaments il•legals a esportistes d’elit. Continua així, amb la tradició de la sèrie d'ambientar històries en tots els mundials de futbol i olimpíades que va començar amb 'Argentina 78' i 'Moscú 80'.

Ibañez, mestre del humor, també ha sabut reflectir la crisi que viu Espanya en les seves vinyetes, ajustant -encara més si pot ser- el limitat pressuposts que la TIA destina als seus agents.

Aquesta només és la segona vegada que un llibre de Mortadel•lo i Filemó apareix en català. Abans hi va haver un assaig els anys 80 que no va tenir continuïtat. L'autor està satisfet d'aconseguir que els seus personatges utilitzin aquesta llengua ja que així podrà per fi llegir-los  als seus néts en l'idioma que ells volien.
mortadel·lo i filemó
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
0 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida