Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Política
2 Comentaris Imprimir +A -A
03/09/2012
23:14
03/09/2012
Calldetenes, segon municipi "territori català lliure"
El municipi d’Osona s’afegeix a la iniciativa de Sant Pere de Torelló
Calldetenes és el segon municipi de la comarca d'Osona i de Catalunya a aprovar una moció per declarar-se "territori català lliure". El municipi ha seguit els passos de Sant Pere de Torelló, i aquest vespre ha aprovat, tres quarts d’hora més tard, una moció per declarar la independència de Catalunya.

El text, presentat per ERC, l’únic grup de l’oposició, ha rebut els vots favorables dels cinc regidors d'ERC, els dos de la CUP i tres de CiU. Un dels regidors convergents hi ha votat en contra, ja que l'alcalde, Marc Verdaguer, de CiU, havia donat llibertat de vot als integrants del seu partit.

El text de la moció declara el municipi "territori català lliure", dins del qual "la legislació i els reglaments d'abast espanyol seran vigents de forma provisional, a l'espera que el Parlament dicti les noves lleis catalanes". A més, insta al Parlament a sotmetre a votació la declaració "unilateral" de la sobirania nacional catalana "en el termini màxim de dos mesos".

El batlle de Calldetenes ha explicat que aquesta moció representa "fer un pas més endavant pel camí cap a la independència". "He votat a favor perquè demanem allò que és nostre, volem poder ser amos i gestionar el nostre esforç, ja que som capaços de gestionar-lo més bé que ara", ha afirmat Verdaguer.
Ajuntament Calldetenes
(2 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
valenti
04/09/2012 16:03
Aquets alcaldets el que busquen es promosionas dintre el seu partit. El que han fet no te cap valor real, simple comedia i soroll mediatic.
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in /home/elsingular.cat/admin/lib/db/cms/Comentario.php on line 53
From USA
04/09/2012 01:28
Enhorabona Sant Pere de Torelló i Calldetenes. El mon és molt gran i hi cabem tots els pobles, totes les cultures, totes les llengues, totes les veus.
2 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida