El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Què passaria si Catalunya quedés exclosa d’Europa?
  • CA

El col•lectiu Catalan Project ha publicat un vídeo a internet en qual s’expliquen les conseqüències que pot suposar la independència de Catalunya respecte les relacions amb Europa i quin són els arguments perquè el nou estat català continuï lligat a les institucions comunitàries.

Aquest vídeo, basat en un article del col•lectiu Wilson titulat “Europa, Europa”, exposa que, per qüestions comercials i aranzels, és Espanya el principal interessat en què Catalunya continuï formant part d’Europa, ja que la majoria de mercaderies passen pel corredor del Mediterrani.

I, recorda, que en cas d’independència, no hi ha cap llei que digui que Catalunya hagi de marxar de la Unió Europea, “ni que sí ni que no, però seria estrany que es retirés la ciutadania europea a milions de persones que ja la tenen”.

De fet, el vídeo assegura que “estar fora de la unió Europa tampoc és un drama”, ja que, fins i tot així, Catalunya podria continuar fent servir l’euro, podria formar part de la Unió de Lliure Comerç, i, encara que potser no podria formar part de l’espai Schengen, ja que això requereix la unanimitat de tots els estats, els catalans també podríem circular lliurement per tots els estats.

2989

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa