Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Política
5 Comentaris Imprimir +A -A
12:21
25/04/2013
dret a decidir
Ramoncín: “Espanya veurà Catalunya i Euskadi independents”
El cantant es declara republicà i federalista, però defensa el dret a decidir dels catalans
Maria Coll
El cantant madrileny conegut com a Ramoncín, defensor de la consulta sobiranista catalana, ha assegurat avui en una entrevista a Catalunya Ràdio que “el dret de la gent a decidit el seu destí està per sobre fins i tot del seu pensament polític” perquè “no hi ha acte més democràtic que preguntar a set milions de ciutadanes com volen construir el seu futur”.

L’artista, que ahir va participar a un acte de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l’Hospitalet del Llobregat, ha opinat que la convocatòria d’una consulta és “la primera base d’un edifici per construir” i s’ha mostrat convençut que “Espanya veurà Catalunya i Euskadi independents”.

“Quan, amb tranquil·litat i sense fer soroll, s’explica el dret a decidir la gent ho entén”, ha assegurat el cantant. Ara bé, la caverna mediàtica no sempre ho permet. “Hi ha mitjans més papistes que el Papa” i aquests no permetran una desviació de “la idea d’Espanya imperial i castellana”, ha avisat.

El madrileny no es considera una excepció en la defensa dels drets dels catalans, però sí denuncia certa solitud en aquesta lluita. “A Madrid això no s’ha explicat bé, però no tots els espanyols pensen igual; els mitjans són una cosa i els ciutadans una altra”, ha declarat. I ha considerat “estrany” que sigui l’única persona del món de la cultura espanyola que es pronunciï sobre aquest tema.

L’artista també s’ha mostrat contrari a la participació dels espanyols en una futura consulta sobre el futur de Catalunya. “I jo voldria votar a l’alcalde Sevilla!”, ha exclamat. Ara bé, sí s’ha declarat partidari de fer un referèndum sobre la monarquia i favorable a convertir Espanya en una república federal, de la qual Catalunya, com a nou Estat, al seu entendre podria formar part d’aquesta. Aquest, seria el seu futur ideal del cantant.
ramoncin
El cantant i productor musical Ramoncín
(5 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Dani
25/04/2013 15:20
Gràcies Ramoncín... comencen a obrir els ulls !!!
Lo sàtir del P Sec
25/04/2013 13:32
Gracias, tronco. Eres un demócrata.
Lapomet@
25/04/2013 12:44
Simpàtic, no. Almenys per a mi. Raonable, si. Loquillo aprèn-n'he.
Jordi Romaguera
25/04/2013 12:25
Gràcies Sr. Ramoncín. Un cop ja li vaig comunicar que no entenc de música ni n´escolto gaire. Ho sento. Però li agreixo molt profundament la seva posició que farà caure la cara de vergonya a tots els catalans renegats que votaran que no contra Catalunya, doncs, el dia que es faci el referèndum l´any vinenet. Agraït de nou. Jordi Romaguera L´Hospitalet de Llobregat
jcc
25/04/2013 12:25
Milor anar buscant aliats. Pensar que no fem res pel dret a decidir és un error que només dinamita la moral dels que lluiten per aconseguir un futur millor. Vull recordar unes quantes coses que fem. I costat de tot això hi ha la lluita diària d'Espanya contra el dret a decidir dels catalans La feina fa estona que ja ha començat per molt que a gent li costi veure i de vegades convé recordar el camí fet i allò que queda per a fer per a no inquietar-nos excessivament. http://jordicolomines.blogspot.com.es/2013/04/discrecio-simbols-i-pressa-som-o-no-som.html http://jordicolomines.blogspot.com.es/2013/04/la-lluita-despanya-contra-el-dret.html
5 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida