El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un inspector de l’Agència Tributària ja dissenya la Hisenda catalana
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fitxat un inspector de l’Agència Tributària estatal per dissenyar la futura hisenda catalana. Es tracta de Joan Ignasi Capellas, doctor en dret i des de l’any 1999 cap de la unitat d’inspecció d’Hisenda de l’Estat espanyol a Catalunya.

La funció de Capellas, que treballa a la Generalitat des del 16 d’abril, és assessorar el Govern sobre el nou model de gestió que haurà d’aplicar l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), com s’assumirà les competències de recaptació i gestió dels impostos, com coordinarà la relació amb els contribuents i com aconseguir la implicació d’acadèmics i professionals en la creació d’aquesta nova estructura, bàsica en la configuració d’un Estat propi.

La principal finalitat d’aquest nou organisme és recaptar i gestionar tots els tributs que es recullen a Catalunya. En el darrer trimestre diversos ajuntaments i empresaris catalans ja van entregar a l’agència catalana la recaptació tributària. Aquest gest va tenir la benedicció de Mas, encara que després els diners van ser enviats a les arques de l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa