Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Política
15 Comentaris Imprimir +A -A
09:17
25/09/2013
Llengua
'Llei Wert': "El castellà serà vehicular a tot l'Estat espanyol"
Catalunya hauria de costejar l'ensenyament privat en castellà a les famílies que no se'ls brindi l'ensenyament públic en espanyol, segons una esmena del PP
 Lluís Goñalons
El PP té intenció d'incorporar al projecte de la Lomce (coneguda també com a 'Llei Wert') una esmena d’UPyD en la que s'explicitarà el dret a rebre l'ensenyament en castellà a tot l'Estat espanyol: «El castellà és llengua vehicular de l'ensenyament a tot l'Estat i les llengües cooficials ho seran també en les respectives comunitats autònomes , d'acord amb els seus estatuts», segons explica avui el diari 'El Mundo'. Es tracta d’un redactat més concret que tots els anteriors.

Una altra esmena del PP preveu que, en el cas que algun territori es negués a oferir una escola pública o concertada amb llengua vehicular castellana el PP ha previst que el "silenci administratiu" activi el mecanisme pel qual els pares puguin recórrer a l'ensenyament privat en castellà costejat per les comunitats autònomes que neguin la major imposada en aquesta llei. Aquesta esmena d'UPyD i una altra del PP volen donar un pas més per blindar l'obligatorietat del castellà a l'Estat espanyol.

La qüestió lingüística del projecte de Llei Orgànica per a la Millora Educativa (Lomce) és una de les més polèmiques de tota la reforma i ahir ja va sumar el rebuig de PSOE, CiU, PNB i IU, que van carregar-hi en contra. Segons l'oposició es tracta d'una norma que suposa una "transgressió" de les competències autonòmiques i del sistema lingüístic de tot l'Estat espanyol.

Portada del diari 'El Mundo'
Portada del diari 'El Mundo'
(15 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
JODEROS
26/09/2013 22:09
Lo encentro muy bien. Y si no os gusta, romped vuestro DNI ESPAÑOL, y os largáis a una isla desierta, en la no vais a violar derechos humanos de menores de edad.
Cauen les caretes
25/09/2013 17:12
I en aquest "estado tan agermanat i democràtic, quan començaran a aprendre català, ells? Ah! mai? Ja em semblava a mi que "mejor unidos", oi? , he, he... A LA MERDA!
Anem per feina
25/09/2013 17:09
Com més se´ls vegi la carcúncia i el "facherío", millor. Nosaltres, a la nostra! Ja heu enviat algun post al Diari de Balears per recolzar la vaga de mestres? FER FEINA i endavant! Deixem-nos de seguir la beta als provocadors!
Vicenç Ramoneda
25/09/2013 14:16
ADOCTRINAMIENTO ESPAÑOL:"Nuestro interés es españolizar a los niños catalanes". http://www.youtube.com/watch?v=kJtUCc3I8BU T’adones amic. Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s’escriga o es pense. Ovidi Montllor Espanya evoluciona? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QjIfawI1exY
eL mEU nOM
25/09/2013 13:44
Un altre motiu per marxar
Català emprenyat
25/09/2013 13:39
Això és una especie de declaració de guerra (això si moderna). Espero i crec que Catalunya no accepti de cap manera aquesta impossició. SI cal parem el pais o lo que sigui però aquesta és més que una línia vermella que no s'hauran ni tan sols d'atrevir a proposar els corruptes del PP.
Joan
25/09/2013 13:02
INDEPENDÈNCIA ràpida! o desaparició, no hi ha temps que perdre si apliquen totes aquestes lleis desapareixerem en un tres i no res, de fet per això ho fan. MH sr Mas fagi alguna cosa, què hem fet fins ara? pregunto
Mercè
25/09/2013 12:20
Sort que tenim en Duran que ara ens ho arreglarà tot, per obra i gràcies de la ·tercera via". Anb aquesta gent vol negociar Sr. Duran? No posi més pals a les rodes i, si no està d'acord amb la independència, almenys deixi fer.
Josep barcelò
25/09/2013 11:55
Llei Wert, TIL a Ses Illes, TV3 apagada al País Valencià, LAPAO a la Franja,... aquests son els socis de Duran y Lleida...
bet.cat
25/09/2013 11:42
Aquest és el diàleg que els caracteritza...
DUI
25/09/2013 10:29
Aquest paio, mentre intenta continuar tenint-ho tot "atado y bien atado", no se'n adona que aquí ja ha fet tard.
Albert Rivera
25/09/2013 10:21
Por favor no hablen de idioma español, ya que no existe. La Constitución habla de castellano, NUNCA DE ESPAÑOL!!!. O SEA EL IDIOMA ESPAÑOL ES UN IDIOMA INVENTADO!!! 1. El castellano es la lengua española oficial del Estado. Todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a usarla. 2. Las demás lenguas españolas serán también oficiales en las respectivas Comunidades Autónomas de acuerdo con sus Estatutos. 3. La riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección.
Tramontana
25/09/2013 10:19
O SIGUI, TENIEN AQUESTA MODIFICACIÓ AMAGADA A LA RECAMARA.... ESTIC TIP QUE S'ESMENTI L'IDIOMA ESPAÑOL, QUAN AQUEST IDIOMA LEGALMENT NO ESIXTEIX, NI ESTÀ PERMES A LA SAGROSANTA CONSTITUCIÓ!!
Nú d'Olesa
25/09/2013 10:15
Aquest senyor no paeix bé els àpats.
Lord Wert
25/09/2013 10:13
Quin tio. Vinga a crear indepes!
15 Comentaris Imprimir +A -A
012
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida