El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El portaveu de la Comissió Europea ni s’havia llegit l’informe del CATN
  • CA

L’escriptor Jordi Graupera revela avui en un article a ‘La Vanguardia’ que el portaveu de sostenibilitat de la Comissió Europea, Alejandro Ulzurrun, li ha reconegut que aquesta setmana va opinar sobre l’informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) sense haver-lo llegit.

“Dijous vaig trucar a Ulzurrun a Brussel·les. Li demano si ho havien preparat. Diu que no pot “compartir com preparem les preguntes i les respostes”. Mira que hauria estat fàcil dir que no, si fos el cas. Li pregunto si ha llegit l’informe. Diu que no, i que, per la informació que té, ningú de la Comissió ho ha fet (tot i que no m’ho pot confirmar al 100%). Però que ha llegit la premsa i que la delegació de Barcelona els acostuma a informar”, explica.
 

“Finalment, li pregunto si la decisió sobre la pertinença de Catalunya a la UE, i el manteniment de la ciutadania europea per part dels catalans, depèn de la Comissió o bé d’altres organismes, com el Consell, el Parlament o el Tribunal d’Estrasburg. Primer diu que ell no ha parlat de decisions, que la Comissió només ofereix una avaluació dels efectes jurídics de la secessió. Aleshores li pregunto si és competència de la Comissió avaluar els efectes jurídics d’aquesta o altres hipòtesis. Resposta: “No tinc el background legal per respondre a aquesta pregunta“”, conclou.

Graupera recorda que l’informe no diu que Catalunya seguirà a la UE, sinó que analitza diversos escenaris, i alhora ofereix alternatives per garantir l’estabilitat i l’accés al mercat global. Al seu entendre, al parlar només d’exclusió de la UE s’ha volgut ridiculitzar.

Aquí podeu consultar l’informe del CATN.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa