El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La crisi del PSC s’estén a Girona
  • CA

La crisi del PSC s’ha estès a Girona. Nou membres de l’executiva del partit a les comarques gironines han dimitit avui en bloc per discrepàncies amb el primer secretari socialista, Pere Navarro. Els dimitits són partidaris del dret a decidir, i qüestionen la deriva espanyolista de l’actual direcció.

Entre els dimitits hi ha Pia Bosch, que és la portaveu municipal a la ciutat, i Manel Nadal, exsecretari de Mobilitat del govern. Encara que els dimissionaris no deixen la militància del partit, perquè “no té sentit que el partit no construeixi una alternativa d’esquerres”; consideren necessari que el PSC sàpiga esdevenir partit majoritari a Catalunya. Assenyalen que la dimissió pretén mostrar el seu rebuig al pla de la direcció que, al seu entendre, “té segrestat el partit”. També demanen la celebració d’un nou congrés en un màxim de 60 dies. 

Les dimissions d’avui se sumen a 9 més que ja es van produir fa setmanes. Tot indica que el PSC de les comarques gironines s‘aboca a haurà el congrés extraordinari, ja que han plegat la meitat de dirigents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa