El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Societat Civil Catalana no vol ser l”ANC unionista’
  • CA

El portaveu i promotor de Societat Civil Catalana, l’historiador Joaquim Coll, ha assegurat que aquesta associació no pretén erigir-se en l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) “unionista”, ja que no volen ser ni “l’avantguarda ni rereguarda” de cap procés, i no volen influir en governs ni partits.

“És un terme que no ens agrada gens. Aquestes terminologies les fan servir els altres per posar-te en un racó. A Societat Civil hi ha moltes sensibilitats, des de gent a qui li pot semblar més o menys bé el que tenim fins a federalistes i catalanistes”, ha recordat. I a expressat el seu desig que “volem donar normalitat a una cosa que no passa a Catalunya perquè opinar en contra de la independència està penalitzat i mal vist”.

En qualsevol cas, s’ha mostrat en contra de què l’associació liderada per Carme Forcadell pugui ser il·legalitzada, com reclamen alguns sectors: “Les idees no es poden il·legalitzar. Tothom pot defensar de manera democràtica i amb arguments les seves posicions. En el respecte a les lleis, tot es pot plantejar i discutir”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa