El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ausàs feia contraban de tabac mentre era conseller, segons els Mossos
  • CA

Jordi Ausàs, assegut al banc dels acusats, a l’Audiència de Lleida

El cap de l’operatiu dels Mossos d’Esquadra que investiga l’exconseller Jordi Ausàs i 12 persones més ha declarat aquest dimecres a l’Audiència de Lleida que aquest feia contraban de tabac mentre era conseller de Governació. Hi ha, segons ha dit, diverses proves que l’incriminen. Quan van registrar el domicili d’Ausàs, van trobar al seu despatx documentació del febrer i l’agost del 2010 que acreditaria que es dedicava presumptament a aquesta activitat, època en què encara era conseller per ERC.

A més, revisant el seu mòbil, van trobar missatges amb referències a marques de tabac. Era el telèfon que Ausàs utlitzava com a conseller, amb el logotip de la Generalitat. Hi van trobar missatge amb textos com “una caixa W”, que és un indici d’una marca de tabac, segons els Mossos.

Una tercera prova és el tabac a dins de bosses d’escombraries negres localitzat al pàrquing d’Ausàs, on també hi havia material per distribuir-lo en caixes, com ara un cúter i cinta d’embalar. El cap de l’operatiu també ha explicat que van localitzar les dues persones amb les quals presumptament Ausàs havia pactat comandes de tabac a través del mòbil i les van detenir. Un d’ells, explica, hauria descrit la persona que li proporcionava el tabac amb unes característiques físiques semblants a l’exconseller, un home “d’estatura mitja, canes, ulleres, amb un tot terreny de color blanc”.

S’acusa l’exconseller Ausàs de formar part d’una xarxa de contraban de tabac, en la qual ell hauria mogut amb el seu cotxe tabac entre Andorra i Catalunya, sabent que les forces de seguretat no revisarien el vehicle d’un conseller de la Generalitat. També hauria col·laborat, suposadament, en les comandes.

Als documents que inscriminen Ausàs, localitzats pels Mossos d’Esquadra a casa seva, en un dels papers hi diu “comandes” i s’hi indica “4 de febrer 2010, Miquel, Zona Franca” i apareixen unes quantitats de tabac determinades. En relació a aquesta qüestió, el cap de l’operatiu dels Mossos d’Esquadra hi ha vist un fet rellevant. “Em va cridar l’atenció aquella data perquè pensem que és un indici que com a mínim des del 2010 s’estaven produint moviments de tabac o contactes previs amb preus de tabac”. Entre la documentació incautada consten notes semblants.

La d’avui ha estat la segona sessió d’un judici que té lloc a l’Audiència de Lleida. Divendres es farà tercera i última declaració davant del jutge. En la primera sessió, Ausàs només va respondre les preguntes de l’advocat, no les del fiscal, i va negar taxativament les causes que se li imputen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa