El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU i ERC van per davant i desfeta del PSC, segons ‘La Vanguardia’
  • CA

L’enquesta sobre la intenció de vot a les a eleccions europees del proper 25 de maig que publica aquest matí el diari La Vanguardia dóna com a guanyador, a Catalunya, Convergència i Unió, que amb un 24,4%, obté dos punts més que als comicis de 2009. El segon lloc, tan sols dos punts per sota, l’obtindria Esquerra Republicana de Catalunya, amb una forta pujada de 13 punts que la traslladaria del quart lloc que va obtenir als sufragis de 2009, a la segona posició, fregant els peus de la federació nacionalista amb un 22,2% d’intenció de vot.

El PSC patiria una greu davallada. Tot i que als comicis de 2009 va ser la força més votada a Catalunya amb un 36% dels sufragis, el partit de Pere Navarro cauria, actualment, al quart lloc, amb una pèrdua de 20 punts d’intenció de vot i empatant gairebé amb el PP, al voltant del 17%. El PP continuaria sent la tercera força amb una lleugera baixada, d’un 18% als comicis de 2009 a un 17,6% d’intenció de vot actual.  

El cinquè lloc seria per a Iniciativa Verds amb tres punts més d’intenció de vot, un 9%, sisè per a Ciutadans, que no va participar als darrers comicis, amb un 6,1%, setena força UPyD amb un 1,3% i, residualment, partits més minoritaris amb tan sols un 1,9% d’intenció de vot. 

Pel que fa a la valoració de líders, en l’àmbit d’Espanya, supenen tots però destaquen els bon resultats del candidat de CiU, Ramon Tremosa, i del candidat d’ERC, Josep Maria Terricabras, que són el segon i tercer polític més ben valorats, amb un 4,17% i un 3,95% respectivament.

A Catalunya, l’ún i l’altre també són els més ben valorats
, però en aquest cas Terricabras, amb un 5,38%, està per davant de Tremosa, amb un 5,15%. Són els dos únics polítics que aproven a Catalunya. El tercer lloc l’ocuparia Ernest Maragall, amb un 4,24%, i el polític amb pitjor valoració és el candidat del PP català, Santiago Fisas.

A Espanya, els resultats serien els següents: el PP cau 9 punts en intenció de vot, els mateixos que el PSOE, però el PP arrenca amb avantatge a l’inici de la campanya, amb 3 punts d’intenció de vot més que el PSOE. És la mateixa diferència que hi va haver entre els dos partits als comicis de 2009. Izquierda Unida i UPyD pujarien només lleument.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa