El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El cap dels liberals europeus defensa a Barcelona el dret a decidir
  • CA

Guy Verhofstadt, Artur Mas i Ramon Tremosa a la Fundació CatDem

Guy Verhofstadt, exprimer ministre belga i candidat de l’Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) a la presidència de la Comissió Europea, ha defensat aquesta tarda en un acte a la Fundació CatDem a Barcelona que “s’ha de tenir en compte l’opinió dels catalans”, fent referència al procés sobiranista i a la consulta.

Verhofstadt també ha volgut donar un toc d’atenció al president de la Comissió Europea, Jose Manuel Durao Barroso i al candidat democristià Jean Claude Juncker per haver criticat el procés sobiranista. “Aquest és un assumpte entre Espanya i Catalunya. A més, la UE està expressant un paper positiu sobre aquest aspecte”, ha apuntat.

Acompanyat pel president de la Generalitat, Artur Mas, i pel candidat de CiU, Ramon Tremosa, l’exprimer ministre belga ha acusat als conservadors i als socialistes “de la crisi que viu avui Europa”. “Tot el planeta creix i nosaltres no, com a conseqüència de les seves males receptes”. Verhofstadt aposta per “una alternativa, una segona via per rellançar una nova onda a la integració de la UE”, i ha considerat que per fer-ho és necessari “un nou lideratge que obligui als estats membres a actuar per anar en la direcció correcta”.

“Constructor d’Europa i un amic de Catalunya”

Per la seva banda, el president de la Generalitat Artur Mas, davant una sala plena, ha definit a Guy Verhofstadt com “un constructor d’Europa i un amic de Catalunya, que ens convé”. I ha assegurat que el candidat a la presidència de la Comissió Europea “respectarà la nostra opinió, i ningú ens defensarà com ell, amb la mateixa energia i convicció”. “No veureu a ningú que vingui aquí i s’expressi com ell en aquests termes”, ha afegit per acabar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa