El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Es confirma l’atac contra TV3: Haurà d’eliminar un dels seus múltiplex
  • CA

El ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, José Manuel Soria, ha assegurat durant la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats que Catalunya perdrà un dels tres múltiplex a partir de l’1 de gener de 2015. Catalunya posseeix tres múltiplex; dos d’ells públics i gestionats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). “Està previst que un dels dos caigui. La resta de comunitats autònomes es quedaran amb un només un múltiplex i Catalunya amb dos”, ha assegurat Soria.

Soria ha recordat que aquesta reordenació es realitza per mandat Europeu. “Serà la mateixa Generalitat la que decideixi quin perd”, ha confirmat el ministre. La UE exigeix a tots els països membre que alliberin una part de l’espectre radioelèctric, de manera que on hi ha canals de televisió pugui desenvolupar-se la tecnologia mòbil 4G.

Homs anuncia una reunió amb el Govern espanyol

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha anunciat que es reunirà en els pròxims dies amb representants d’Indústria, Energia i Turisme del Govern espanyol per abordar el futur de les emissions dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a la Televisió Digital Terrestre (TDT).

Durant la sessió de control al Govern al Parlament, en resposta als diputats Sergi Sabrià (ERC) i Carlos Carrizosa (C’s), Homs ha dit que aquesta reunió arriba després que la Generalitat digués la passada setmana que el Govern espanyol pretenia reduir a la meitat l’espai reservat a la TDT per la CCMA.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa