El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espanya envia de forma urgent 200 antiavalots a Barcelona
  • CA

Antiavalots de la Policia Nacional concentrats a Calella

El ministeri de l’Interior, amb Jorge Fernández Díaz al capdavant, ha decidit enviar de forma urgent 200 antiavalots a Barcelona per reforçar la seguretat dels edificis del govern espanyol i, si ho demanen formalment els Mossos d’Esquadra, ajudar-los amb els disturbis provocats pel desallotjament de Can Vies al barri de Sants, que aquesta nit tercera nit han acabat amb 28 detinguts i amb danys per valor de 62.000 euros.

Segons publica ‘Vozpópuli’, els agents que s’han desplaçat amb caràcter d’urgència a Barcelona tenen com a primer objectiu reforçar la seguretat d’edificis com la pròpia comissaria del Cos Nacional de Policia, així com la seu de la Delegació del Govern espanyol i altres “infraestructures crítiques” dependents de l’Executiu de Madrid.

Per a això, tots han rebut instrucció de portar amb si tota la seva dotació de mètodes antidisturbis, segons recalquen fonts policials. En el dispositiu també participaran altres tres grups (uns 150 agents) que hi ha desplegats permanentment a la ciutat, així com altres dues (100 policies) que es troben a la frontera amb França dins del pla contra la delinqüència itinerant, i que poden viatjar ràpidament a Barcelona.

La mobilització de tots aquests policies és “iniciativa” del Ministeri espanyol i el Govern català no s’ha posat en contacte amb l’Executiu espanyol per demanar ajuda per reprimir les protestes. No obstant això, les fonts del ministeri de l’Interior consultades per ‘Vozpópuli’ recalquen que si des dels Mossos els demanen col·laboració per fer front als incidents violents, “estem disposats a fer-ho”.

L’exdiputat de Solidaritat Alfons López Tena ha publicat al twitter una fotografia de Joan Emili Roig on s’aprecien els efectius antiavalots concentrats a Calella (Maresme)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa