El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ofensiva espanyola contra TV3
  • CA
Ofensiva espanyola contra TV3. El ministeri d’Indústria ha decidit suprimir un dels dos múltiplex de TV3, cosa que significa que el nombre de canals disponibles de la televisió catalana passarà de 8 a 4, en perdria la meitat. Arran del canvi, quedaria qüestionada l’emissió en HD, i el desdoblament entre el Canal 33 i el Super3, a banda de la reciprocitat amb les Illes Balears i el País Valencià

TV3 ocupa hores d’ara 5 canals dels 8 que té disponibles. Són TV3, TV3 en alta definició, el 33/Super3, l’Esport3 i el 3/24, amb la qual cosa l’amenaça contra la televisió catalana és seriosa.

El govern espanyol justifica la mesura per una reordenació de l’espectre radioelèctric, que alliberaria part de l’ample de banda que feien servir les televisions per cedir-lo a les companyies telefòniques perquè puguin oferir la xarxa 4G (que ofereix internet d’alta velocitat als dispositius mòbils). 


El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha convocat aquest midia una roda de premsa d’urgència per denunciar les intencions de l’executiu espanyol. Segons Homs, si el pla tècnic del govern espanyol tira finalment endavant “pot posar en perill Televisió de Catalunya”. “A Catalunya, l’oferta televisiva en català és minoritària. Aquesta és la gran paradoxa d’aquesta decisió, perquè la presència del català es reduiria més, per sota del 22% o 23% que tenim actualment. Espero que tinguem al costat tots els qui defensen el bilingüisme”, ha ironitzat en al·lusió al PP.

El govern espanyol no ha concedit ni tan sols una reunió als representants de la Generalitat per abordar la reforma, que aquest divendres es podria aprovar mitjançant un Reial Decret, en el consell de ministres. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa