El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primer atac de Terricabras a CiU
  • CA

Josep Maria Terricabras ha enviat la primera bala contra CiU aquest matí des de Madrid. El candidat d’ERC a les europees s’ha saltat el bon to fins ara entre tots dos partits i ha augurat que el suport d’Unió a la presidència del conservador Jean-Claude Juncker a la Comissió pot crear “problemes” a la federació. Ha fet aquestes declaracions després que Juncker hagi afirmat que comparteix al “100%” el criteri de Mariano Rajoy, el Congrés i el TC sobre el procés sobiranista de Catalunya i ha advertit que una Catalunya independent no esdevindria de la nit al dia un nou estat membre de la UE.

Terricabras, al contrari que el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha indicat que els tractats de la Unió Europea no preveuen expulsar ningú, i cas ben diferent a Kosovo, Catalunya ja és dins la UE. El número 1 d’Esquerra a Europa, acompanyat del número 2 Ernest Maragall i del cap de files a Madrid Alfred Bosch, s’ha expressat així des de l’Ateneo de la capital espanyola, en l’únic acte d’ERC fora dels Països Catalans, després de visitar ahir València i pròximament Palma de Mallorca.

Terricabras ha recordat que el president de l’eurogrup no pot expulsar “ningú” de manera automàtica. Sigui com sigui, Esquerra ha optat per posar una ombra de dubte sobre el vot a CiU i les seves contraccions quan només es porten quatre dies de campanya. El fet que tant CiU com ERC estiguin, segons les enquestes, en un empat tècnic tant a les eleccions europees com a les catalanes pot haver desencadenat aquest atac inesperat. En tot cas, tots dos partits segueixen compromesos amb la consulta per al 9 de novembre, per més que Duran posi aigua al vi cada dos per tres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa