El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
6.057 euros, el cost de cada nen escolaritzat en castellà
  • CA

La Generalitat haurà de pagar 6.057 euros l’any per cada nen que sigui escolaritzat en un centre privat per estudiar en castellà i evitar així la immersió lingüística. Així ho ha decidit el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, qui ha argumentat que aquests preus equivalen al cost d’una plaça en un centre educatiu públic.

Wert va anunciar-ho durant la seva compareixença a la Comissió d’Educació i Esport del Congrés, explicant que aquest criteri dóna resposta a l’objecció del Consell d’Estat, que va advertir que a l’esborrany del decret, que desenvolupa la disposició addicional 38 de la LOMCE, no queden clars els límits econòmics per compensar aquests alumnes que volen estudiar en castellà.

Fonts del Ministeri d’Educació han aclarit que si el cost del col·legi privat és superior a aquests 6.057 euros anuals, la família ha de justificar degudament que no existeix un altre centre privat al lloc on resideix, ja que en cas contrari s’haurà de fer càrrec de la diferència. Si ho justifica, l’Administració General de l’Estat avançarà la totalitat de la plaça escolar privada, que després descomptarà a Catalunya.

El decret que desenvolupa la disposició addicional trentavuitena de la LOMCE s’aprovarà previsiblement el mes de juliol vinent, amb l’objectiu que entri en vigor el pròxim curs escolar 2014-2015. Aquesta qüestió ha estat objecte de crítiques per part de PSOE, CiU i BNG.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa