El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
C’s ara contra Ramon Tremosa: vol querellar-se contra l’eurodiputat de CDC
  • CA

L’eurodiputat de Ciutadans Juan Carlos Girauta va anunciar ahir que la seva formació preveu portar davant la Justícia l’europarlamentari de CDC Ramon Tremosa per haver difamat suposadament els membres d’aquest partit al Parlament Europeu. “Javier Nart donarà notícies d’hora sobre la guerra bruta que han dut a terme els nacionalistes catalans durant aquestes negociacions”, ha assegurat Girauta en declaracions a la premsa en referència al procés d’admissió dels eurodiputats de Ciutadans en l’Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus (ALDE).

Fonts de Ciutadans han explicat que l’objecte de la possible demanda serien uns informes que Tremosa hauria enviat suposadament a eurodiputats d’ALDE amb informació difamatòria sobre Nart i el propi Girauta. Tremosa únicament ha dit que “caldrà esperar a veure en què es fonamenta” la possible querella.

CDC, membre de la família liberal, s’oposava a que Ciutadans i UPyD entressin a formar part d’ALDE per considerar que la seva ideologia difereix de la del grup especialment pel que fa a la possibilitat d’una consulta sobre la independència de Catalunya. Finalment, aquest formació, de la mateixa manera que UPyD, ha entrat avui en el grup amb el suport de tots els seus membres a excepció de Ramón Tremosa, de CDC, i Izaskún Bilbao, del PNB.

De la seva banda, l’eurodiputat d’UPyD Francisco Sosa Wagner s’ha referit també a les “declaracions (de Tremosa) calumniant, difamant i injuriant amb noms i cognoms” als membres de la seva formació. Això no obstant, ha afirmat, el seu partit no té previst unir-se a l’acció que pugui emprendre Ciutadans, però pensarà sobre la possibilitat de fer ells per separat alguna cosa similar.

‘L’informe’ de Tremosa

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, aquest matí l’eurodiputat Ramon Tremosa ha explicat en què consisteix exactament aquest ‘informe’ que Girauta vol portar als tribunals: “Es tracta de sis pàgines amb retalls de diaris i Tweets de membres de C’s i UPyD per explicar la realitat d’aquests partits i per justificar que pensem que no són idonis per estar al grup liberal”. “Ja veurem si això és condemnable”, ha reblat l’eurodiputat de CDC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa