Josep Antoni Duran i Lleida plega. El líder de CiU al Congrés dels Diputats ha decidit abandonar, segons informa aquest matí El Periódico. Segons aquest rotatiu, el número dos de la federació del president Artur Mas ha anunciat al seu entorn que no es presentarà a les eleccions generals del 2015 i que deixarà la secretaria general de CiU. No abdicarà del tot de la política, però, perquè també ha comunicat que podria ser candidat a unes plebiscitàries a Catalunya pel seu compte si finalment Mas les convoca. 

La gota que hauria fet vessar el got a les tensions existents des de fa temps entre els dos partits que formen la federació que governa la Generalitat, ha sigut l’abstenció de CiU a la llei de successió espanyola que permetrà que el Princep Felip sigui coronat rei el proper 19 de juny. La gestió del partit del president en relació a l’abdicació del rei Joan Carles I i les seves diferències sobre el procés sobiranista també haurien fet prendre a Duran la decisió d’abandonar. Duran assegura que té por que “l’aposta sobiranista d’Artur Mas porti al partit a un desastre electoral”.

Precisament serà després del 19 de juny, un cop s’hagi fet la cerimònia de coronació del rei Felip VI, quan Duran formalitzarà la seva dimissió com a Secretari General de CiU i com a president de la Comissió d’Assumptes Exteriors del Congrés. Conservarà la presidència del comitè de govern d’Unió i vol seguir sent portaveu a Madrid, cosa aquesta darrera que no està gens clara. CDC creu que s’hauria de replantejar perquè correspon al número dos de la federació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa