El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol carrega contra les balances fiscals
  • CA

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha carregat avui contra les balances fiscals fetes públiques ahir pel conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell: “No s’han de fer els comptes que interessen per una finalitat política, sinó que cal fer els comptes que són“, i ha assegurat que aquestes balances fiscals presentades per la Generalitat “són una més, amb una metodologia concreta”.

En relació a la metodologia per calcular-les, ha explicat que “hi ha al menys altres tres maneres per fer-ho, que donarien un resultat molt diferent“, i ha criticat que la Generalitat “no ha fet públic el treball estadístic de les dades”. En canvi, ha garantit que quan el govern espanyol ho faci “serà de manera completa i transparent”. A més, ha mantingut el compromís de publicar aquests comptes territorials.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Santamaría ha aprofitat per constatar el “suport que el govern dóna a totes les comunitats i, en concret a Catalunya, perquè estem preocupats pel manteniment dels serveis públics” i ha revelat que s’han aprovat “mesures de liquiditat per la Generalitat”.

La vicepresidenta espanyola també ha volgut respondre les paraules del líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, qui en la seva carta setmanal d’avui ha assegurat que “si Rajoy no es mou ja, tot plegat rebentarà”. En relació a aquestes declaracions, Santamaría ha volgut recordar al número dos de CiU que “sobre la consulta sap quina és la posició del Tribunal Constitucional i de la majoria de les Cambres i és un element molt important a tenir en compte abans de fer aquest tipus de declaracions”.

Santamaría ha argumentat que “els poders públics i els governs podem arribar fins on podem arribar: fins on marquen la Constitució i les lleis i la sobirania del poble espanyol”. En relació a la dimissió del líder del PSC, Pere Navarro, i del seu substitut, la vicepresidenta espanyola ha demanat que “sigui algú amb qui es pugui dialogar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa