El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC es queda amb només 19 diputats, empatat amb el PP
  • CA

Un moment de l’assemblea d’Avancem, que se celebra a Sant Feliu de Codines @annacpelaez

El PSC perdrà un diputat i es quedarà amb només 19 escons, empatat amb el PP. El col·lectiu Avancem ha demanat aquest matí a Joan Ignasi Elena que passi a ser diputat no adscrit i que no abandoni l’acta de diputat. La plataforma ha trencat amb el partit socialista, a causa de la seva deriva espanyolista i pel que considera una distorsió del programa.

Elena va assistir encara en el ple d’aquesta setmana com a diputat del grup socialista, a l’espera que l’assemblea d’Avancem prengués la decisió definitiva, tal com ha succeït. Elena ha acudit a l’assemblea amb la intenció de renunciar l’escó, però el posicionament unànime d’Avancem per tal que segueixi sent diputats l’ha obligat a repensar-s’ho. Els crítics s’han reunit aquest matí a Sant Feliu de Codines. La pròxima sortida d’Elena deixa el grup socialista és la situació de més feblesa des de la recuperació del Parlament, i ha causat nerviosisme en la direcció del PSC.

El futur primer secretari, Miquel Iceta, ha demanat a Elena que deixi l’escó, en declaracions al Suplement de Catalunya Ràdio. Però legalment els escons són propietat de cada parlamentari, i els partits no poden exigir que l’abandonin. Elena és conscient que la pressió del PSC per tal que renuncïi a l’acta s’incrementarà en els pròxims dies amb duresa. “Potser abans de demanar-me a mi l’escó que Iceta s’aturi a pensar cinc minuts i miri la resta del grup parlamentari”, ha replicat recordant els diputats socialistes imputats en casos judicials.

L’empat a 19 escons amb el PP és una situació molt perillosa per als socialistes. Si bé seguiran com a tercera força política perquè van obtenir més vots que els popular, només que un altre diputat crític abandonés el grup socialista passarien a ser la quarta força per darrere del PP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa