El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC es torna a fotografiar amb Camacho i Rivera
  • CA

Alícia Sánchez Sánchez Camacho, Pere Navarro i Albert Rivera

El PSC, amb Pere Navarro al capdavant, s’ha tornat a fotografiar aquest matí amb Alícia Sánchez Camacho i Albert Rivera. Després del controvertit brindis entre tots tres líders el dia de la Constitució, que va generar malestar en una part dels socialistes, avui s’han ajuntat altre cop en un acte de Societat Civil Catalana (SCC) que ha reunit la plana major de l’unionisme. José Montilla presentava una conferència de l’historiador espanyolista Joaquim Coll. Entre els assistents, nombrosos diputats i dirigents de tots tres partits, com Carmen Andrés o Inés Arrimadas (C’s), Isaías Táboas, Josep Maria Sala, Carles Martí (PSC), Enric Millo o Alberto Fernández Díaz (PP), entre d’altres. També hi havia Ramón de Veciana, d’UPyD, i estava en la llista de convidats Senén Florensa, d’Unió.

En els parlaments, Montilla ha acusat a Artur Mas, sense citar-lo, d’exercir de piròman en el procés sobiranista. L’expresident de la Generalitat ha afirmat que l’actual màxim dirigent català “està atiant un foc que no sap o no pot reconduir”. Montilla ha admès que el malestar de la societat “no és una fogonada”, però ha afegit que la solució no passa per “dreceres ni posant barreres” i que la fórmula hauria de ser “el diàleg, la negociació i el pacte”. “No hi ha una sortida fàcil. La situació és complexa, però el que no es pot fer és alimentar la confrontació”, ha indicat l’exprimer secretari socialista.

Joaquim Coll i José Montilla, durant l’esmorzar-conferència @carinamejias

Coll: “Catalunya, políticament malalta”

Al seu torn, Coll ha assegurat que Catalunya “està políticament malalta”. L’articulista i tertulià en diversos mitjans de comunicació, que és una de les veus més crítiques amb el procés i la independència, ha opinat que Mas practica “la filosofia de l’agonia i de l’il·lusionisme”, en referència a la consulta del 9N, i ha acusat a bona part de la societat de ser “acrítica” per no oposar-s’hi. “A Catalunya no hi ha política. Ha estat arrabassada per una sola idea”, ha incidit Coll, que ha situat SCC en la “centralitat” del país. Igualment, ha qualificat de “mite i tòpic” que el Principat sigui una nació, tot plegat en un discurs d’alt voltatge, ferotge contra el sobiranisme i amb arguments propis de la FAES d’Aznar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa