El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Interrogatori sorpresa als 33 jutges partidaris de la consulta
  • CA
Els 33 jutges catalans que van signar un manifest a favor de la consulta estan sent interrogats pel Promotor d’Acció Disciplinària, una nova figura que va tirar endavant recentment el govern espanyol per actuar des del punt disciplinari contra jutges i magistrats. 
 
Els magistrats que van signar el manifest de Dret a Decidir han quedat “sorpresos” per rebre una bateria de preguntes que han de respondre, en comptes que el Promotor actués com era d’esperar: arxivant les diligències informatives que estaven obertes, ja que el manifest es circumscriu dins l’àmbit de la llibertat d’expressió.

Tot al contrari, el Promotor, Antonio Fonseca-Herrero, els ha adreçat unes preguntes per esbrinar detalls, com si la seva intervenció en el manifest va ser encarregada per terceres persones o va ser fruit d’una decisió pròpia i conjunta.

El cas dels jutges proconsulta ja va ser polèmic mesos enrere perquè el diari ‘La Razón’ va publicar fotos del DNI d’alguns dels magistrats, quan aquestes estan només en poder de la policia. El magistrat Santiago Vidal ho valorava en aquesta entrevista a Singular TV.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa