El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’aparell del PSC té pressa per consolidar Núria Parlón
  • CA

L’aparell del PSC té pressa per consolidar l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, com a nova primera secretària socialista, després de la dimissió de Pere Navarro. Volen evitar que es consolidi cap alternativa. Parlón és molt ben vista per aquest sector, perquè no s’ha significat en la pugna interna contra els crítics i perquè no representa un canvi radical respecte de la línia de Navarro. En canvi, l’opció de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha quedat descartada perquè no vol ocupar el càrrec.

La majoria de líders de federacions del PSC han dinat avui amb Parlón per demanar-li que faci el pas, i aquesta ha accedit. Per part de la direcció, sembla que el relleu de Navarro està del tot lligat.

L’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, que és un dels pesos pesants del PSC, ha defensat en públic la candidatura Parlón. En declaracions als mitjans de comunicació, Marín, que ahir es va autodescartar per assumir el lideratge del PSC, s’ha mostrat “esperançada” en que Parlón accepti el repte. “Tinc molta esperança que Núria Parlón sigui primera secretària perquè crec que és una persona que pot liderar el projecte socialista en un moment en el qual necessitem que les persones i els equips que es conformin siguin equips que puguin connectar molt millor amb els ciutadans, que puguin traslladar millor el missatge clar del partit socialista, que puguin defensar millor el que són els valors de l’esquerra, els nostres valors i prioritats que són la defensa dels ciutadans”, ha dit Marín.
 
El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, home de confiança de Pere Navarro, ha assegurat també que Parlón té una oferta per ser una candidata de consens al partit. Li ha demanat en aquest sentit que expliqui quin és el seu pla. Considera que és una candidatura “sensata” i que “no és il·lògic” que sigui ella qui rellevi Navarro.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Lucena ha demanat a Parlón que no variï de línia respecte al procés sobiranista, i que no mogui el partit de la reforma federal que proposa i de la posició sobre la consulta acordada amb l’Estat, que Navarro va pactar amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

L’actual direcció del PSC manté que Núria Parlón té el suport de tots els sectors, també dels crítics, però aquests per ara es mostren a l’expectativa perquè reclamen en primer lloc un nou projecte i una refundació del partit. Dirigents del sector catalanista presentaran el 4 de juliol un nou moviment polític de socialistes sobiranistes, i volen integrar-se en el bloc que formen CiU, ERC, ICV i la CUP.

El possible líder del PSOE, Eduardo Madina, i la possible líder del PSC, Núria Parlón, a la campanya de les europees. Al centre un col·laborador de Parlón a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa