El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La corda es tensa entre CDC i Unió
  • CA

La corda es tensa entre els dos partits que formen CiU, la coalició que governa a Catalunya. Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Unió Democràtica (UDC), ja fa un temps que no es troben en el millor moment de la seva coalició, però les tensions sembla que s’accentuen arran de la posició dels dos partits de la formació davant la monarquia i la recent abdicació del rei Joan Carles I.

Dirigents de la direcció d’UDC han manifestat avui un malestar profund per les crítiques a la Casa Reial que va fer des de Ginebra el portaveu del govern, Francesc Homs, que fa afirmar que l’abdicació del rei s’havia produït amb la voluntat de “mantenir el negoci familiar”.

Fonts consultades per EFE han assegurat que aquests dirigents d’Unió haurien demanat obertament la dimissió d’Homs si el conseller no hagués “matisat” les seves afirmacions. Homs va fer un comunicat posterior a les seves declaracions en el que considerava que “el monarca no té la competència formal d’intervenir en el debat català i, per tant, ja es veurà si el nou rei intervé en aquesta qüestió”.

“És en aquest sentit que s’emmarquen les declaracions del conseller i portaveu quan ha manifestat d’una forma col·loquial que, segons el seu parer, l‘objectiu principal de l’abdicació del rei Joan Carles és la pervivència de la institució monàrquica, que com és conegut té una base familiar en la seva successió”, va matisar el comunicat.

No pot ser que Homs s’expressi com si estigués en una taverna perquè les seves declaracions perjudiquen el país”, es lamenten des de la direcció d’Unió, que expressen que estan “farts” de les critiques que moltes vegades realitza el portaveu del govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa