El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Avançament electoral al novembre per fer front a Mas?
  • CA

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha contemplat la possibilitat d’avançar al novembre les eleccions generals. Fins i tot, segons fonts properes a l’àrea econòmica de Moncloa, el gurú Pedro Arriola va arribar a preparar “un paper amb l’escenari”. L’objectiu, frenar a tres personatges que avui els inquieten: Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Artur Mas, segons publica ‘El Confidencial’.

Dins el PP hi ha diverses fonts que insisteixen que no s’ha de descartar la possibilitat d’un avançament, encara que sigui a la primavera. Fora de Madrid, moltes delegacions del PP entenen que l’única manera d’evitar una hecatombe és “fer coincidir les municipals i les autonòmiques amb les generals”. Això funcionaria, diuen, a Madrid, on “una elecció de candidats forts als Ajuntaments i les Comunitats, sumat a la tercera papereta a la Moncloa, podria evitar la pèrdua” dels populars.

La variable decisiva per avançar les eleccions al novembre és la consulta sobiranista. “Unes eleccions generals servirien per visualitzar el rebuig dels votants de Catalunya contraris al referèndum de Mas que no tenen urnes en les quals abocar la seva frustració”, argumenten els qui defensen al govern espanyol la necessitat d’un avançament electoral al novembre. “Seria una manera, a més, de capitalitzar el vot fastiguejat dels no independentistes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa