El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espanya intenta vetar la incorporació de Jordi Galí al Banc Central Europeu
  • CA

El govern espanyol vol vetar la incorporació de Jordi Galí al Banc Central Europeu (BCE), tal i com recull avui el diari digital Voz Pópuli. Galí, que és membre del col·lectiu independentista Wilson, podria presentar-se al càrrec de director d’investigació del BCE, de caràcter tècnic però de gran influència, i que actualment està obert a un procés de selecció.

Fonts properes al govern de Mariano Rajoy han assegurat que Galí és una “autoritat mundial en política monetària” i que, si opta a aquest càrrec li han de donar “sí o sí”. Un moviment així “només pot amagar una agenda de caràcter independentista”, assenyala l’article. Així, el govern estatal sospita que és la Generalitat qui vol que Galí faci aquest salt al BCE.

Galí ha sonat diverses vegades com a candidat al premi Nobel d’Economia, i té moltes possibilitats d’aconseguir aquest càrrec al BCE si es decidís. Podria facilitar-li a la Generalitat “un accés directe a la cúpula del BCE en el suposat que es precipités la ruptura amb Espanya”, conclou l’article.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa