El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Irritació espanyola amb l’ambaixador dels Estats Units
  • CA

Les declaracions de l’ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos, no han agradat a l’Estat espanyol fins al punt que el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo va criticar-les ahir quan es va trobar amb la premsa al Congrés. “Són xocants” va deixar anar enutjat, segons apunta avui ‘El País’.

Costos va dir ahir que les empreses nord-americanes “hauran d’adaptar-se” si es produeix la independència. Després i coincidint amb el fort malestar espanyol, l’ambaixador va aclarir que aquest tema és un “assumpte intern” d’Espanya, amb una piulada al seu compte de Twitter. “Malauradament, alguns han malinterpretat la meva declaració sobre la política que sempre han mantingut els EUA sobre Catalunya. És una qüestió interna d’Espanya”, diu el tuit. I és que el mateix Margallo es va posar en contacte amb Costos per queixar-se per les seves declaracions.


En arribar contrariat al Congrés dels Diputats, el ministre va assegurar que el govern dels EUA “ha deixat clar que dóna suport a la legalitat internacional“, i que “la separació d’un territori per un procediment contrari a la seva pròpia Constitució és il·legal i no es pot acceptar en cap cas per la comunitat internacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa