L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha demanat “perdó” després de reconèixer avui que ha mantingut una herència familiar a l’estranger de forma irregular. A través d’un comunicat, Pujol confirma que en els últims dies els membres de la seva família han regularitzat l’herència que va deixar el seu pare Florenci en morir el 1980 i que havia destinat a Marta Ferrusola i als seus set fills.

Una persona de la seva confiança va gestionar aquests diners fins a la majoria d’edat de tots els fills, i després va passar a ser gestionada per un d’ells. Amb “molt dolor” Pujol es declara “únic responsable” dels fets i mostra el “compromís absolut” de comparèixer davant les autoritats tributàries i, si s’escau, les judicials.

El pare de Jordi Pujol, Florenci Pujol, va deixar en herència uns diners que havia obtingut dels seus negocis en la compra-venda de divises i que ja tenia en uns comptes sense regularitzar ubicats a l’estranger. Florenci Pujol els va cedir després de la seva mort a la dona de Jordi Pujol, Marta Ferrusola, i als seus set fills. No els va voler destinar al seu fill, Jordi, perquè tenia por del que pogués passar a un polític compromès com ell. A més opinava que la decisió del seu fill de dedicar-se a la política era “errònia i d’incer futur”.

Florenci Pujol va morir sobtadament el setembre del 1980, pocs mesos després que el seu fill fos investit president. En aquell moment, quasi tots els fills del matrimoni Pujol-Ferrusola eren menors d’edat i això convertia l’expresident en responsable legal de qualsevol decisió, tot i que la seva ‘consciència i càrrec’ l’empenyien a ‘rebutjar’ aquesta herència fora del testament legal. Pujol explica que va encarregar la ‘gestió i regularització’ a una persona de màxima confiança i no en va “voler saber mai el més mínim detall’. Quan tots els fills van arribar a la majoria d’edat, aquesta persona va cedir la gestió a un dels fills. “És en aquest moment que el meu error original va contaminar directament els meus set fills i la meva esposa”, lamenta.

Pujol demana perdó per aquests fets. “Exposo tot això amb molt de dolor, pel que significa per a la meva família i per mi mateix, però sobretot pel que pot significar per a tanta de gent de bona voluntat que poden sentir-se defraudats en la seva confiança, a la qual demano perdó. I també els demano que sàpiguen destriar les falles d’una persona- per molt significativa que hagi estat-, i que aquesta declaració sigui reparadora en el que sigui possible del mal i d’expiació per a mi mateix”.

Clica aquí per llegir el comunicat de Jordi Pujol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa