El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marina Geli i Núria Ventura reclamen a Iceta poder votar per la consulta
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha topat amb les diputades crítiques Marina Geli i Núria Ventura. Iceta volia passar pàgina de les sancions que els va imposar el seu antecessor, Pere Navarro, per haver votat a favor de la consulta, però elles volen que abans quedi clar que tindran llibertat de vot. Si no és així, temen que en el debat de política general del mes de setembre es torni a obrir una crisi al partit, quan es votin resolucions a favor del 9-N.

El grup del PSC al Parlament havia restituït aquest migdia en les seves funcions parlamentàries a les dues diputadesMarina Geli passaria a ser la portaveu del PSC a la Comissió d’Assumptes Institucionals (CAI) -en comptes de la de Salut- i Núria Ventura representaria al grup en les comissions en les quals ja estava abans, Infància i Peticions. A més, Geli i Ventura ja no tindran els seus escons en l’última fila superior de l’hemicicle, sinó que baixaran una fila per evitar la sensació que estaven marginades dins del grup del PSC.
 
Geli i Ventura, no obstant això, han demanat al grup parlamentari “uns dies de reflexió” sobre l’oferta de restitució que els ha formulat el nou líder del PSC, Miquel Iceta. Geli ha explicat als passadissos del Parlament que no és perquè hagi algun problema amb els càrrecs parlamentaris que els han ofert, “sinó que hi ha un rerefons polític”.
Segons la diputada, allò realment important és que puguin tenir un cert marge de llibertat personal per poder seguir posicionant-se a favor del dret a decidir i la consulta del 9N cada vegada que al Parlament hagi un votació sobre aquesta qüestió.
 
“Si ens restitueixen les nostres responsabilitats parlamentàries a canvi que estiguem callades i no poguem votar en consciència i d’acord amb el programa electoral amb el qual el PSC es va presentar a les eleccions, llavors no podríem acceptar-lo, no tindria sentit”, ha advertit.
 
Pel que respecta a la resta de canvis dins del grup parlamentari del PSC, es confirma que Iceta ja és el seu president i que intercanviarà càrrec amb Navarro, que a partir d’ara serà el secretari primer de la Mesa del Parlament. Navarro serà elegit membre de la mesa en una votació del ple del Parlament que tindrà lloc demà. Maurici Lucena es mantindrà com a portaveu del grup del PSC, mentre que Eva Granados guanya pes ja que estrenarà el nou càrrec de secretària general del grup socialista, a més de portaveu adjunta primera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa